Potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade Ljekarne Varaždinske županije vrijedan dva milijuna kuna

ugovor ljekarna

Zgrada Ljekarne Varaždinske županije u Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, koja je izgrađena 1962. godine, bit će energetski obnovljena bespovratnim sredstvima iz EU i vlastitim sredstvima.Ugovor o izvođenju radova potpisali su jučer, 22. svibnja, ravnateljica Ljekarne Zvezdana Petrović i predstavnici zajednice ponuditelja izabrane u postupku javne nabave, Zvjezdana Erceg iz Core upravljanja i Roman Svetec iz Energo-S-a. Na potpisivanju ugovora bili su i zamjenik župana Robert Vugrin te direktor AZRA-e Borko Mikić.

Projekt energetske obnove punog naziva "Izvođenje radova energetske obnove zgrade Ljekarne Varaždinske županije" vrijedan je ukupno 1.914.023,75 kuna s PDV-om, od čega bespovratna EU sredstva iznose 860.417,04 kuna ili 56 % prihvatljivih troškova.- Na izvođenje radova otpada iznos od 1.865.141,46 kuna s PDV-om. Na zgradi Ljekarne će biti rekonstruirana vanjska toplinska ovojnica, promijenjena će biti kompletna stolarija, rekonstruiran će biti sustav grijanja, hlađenja i ventilacije, kao i sustav rasvjete prostora i elektro-instalacija zgrade – najavila je ravnateljica Zvezdana Petrović.

Uštede toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta iznosit će 52,21 % godišnje, ušteda energije potrebne za hlađenje je 53,52 % godišnje, a emisije CO2 bit će smanjene za 71,22 %.- Riječ je o jednom od ukupno 50-ak objekata u obrazovnoj, zdravstvenoj ili drugoj javnoj funkciji u Varaždinskoj županiji koji već jesu ili će biti energetski obnovljeni kroz sufinanciranje iz EU fondova. Očekujemo da će obnova zgrade Ljekarne svakako biti dovršena još ove jeseni, a važno je napomenuti da će cijelo to vrijeme pružati usluge građanima kao i dosad, pa tako i organizirati dežurstvo tijekom vikenda, blagdana i praznika – istaknuo je zamjenik župana Robert Vugrin.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa "Konkurentost i kohezija 2014. - 2020." - Prioritetna os 4. "Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije". 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.