Projekt „Radi – sebe izgradi“ kojim se na tržište rada želi uključiti osobe s invaliditetom

Projekt „Radi – sebe izgradi“ kojim se na tržište rada želi uključiti osobe s invaliditetom

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je početnu konferenciju projekta „Radi – sebe izgradi“ kojim žele ojačati stručna znanja nezaposlenih osoba s invaliditetom i osnažiti njihove vještine da bi se lakše mogli uključiti na tržište rada.Četvrti je ovo projekt Društva osoba s tjelesnim invaliditetom MŽ koji sufinancira Europska unija, a pojedinosti i značaj samog projekta predstavili su njegov voditelj Milan Logožar i koordinatorica projekta Natalija Mihoci. Organizacijom preko 400 aktivnosti za nezaposlene osobe s invaliditetom povećat će se njihova socijalna uključenost te poticati stjecanje znanja i navika potrebnih za zapošljavanje. Provodit će se kreativne radionice, radionice samostalnog življenja, vježbanje uz nadzor fizioterapeuta i terapijsko jahanje. U izradu programa uključit će se socijalni radnici, psiholozi i pravnici koji će osmisliti adekvatan program uz pomoć kojeg će se iskazati potencijali korisnika.

„Želimo jačati vještine, postojeće kvalitete, komunikacijske sposobnosti i fizičke predispozicije osoba s invaliditetom te jačati njihovo samopouzdanje kako bi bili svjesniji svojih mogućnosti. Projekt je usmjeren na nezaposlene osobe s invaliditetom i jačanje njihovog položaja na tržištu rada, posebice za ona zanimanja koja su tražena na području Međimurske županije. Stoga je predviđeno provođenje programa osposobljavanja za poslove šivača obuće i kožne galanterije kao programa koji će osigurati sigurno zapošljavanje.“, istaknula je predsjednica Društva Miljenka Radović.

Međimurska županija prepoznata je kao socijalno osjetljiva županija te kao partner na mnogim projektima diže nivo pružanja usluga i standarda osoba s invaliditetom, a posebice djece s teškoćama u razvoju kojima osigurava financijska sredstva za osobne asistente u vrtićima po čemu je jedina županija u Hrvatskoj. Zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman pozvala je međimurske poslodavce da se uključe u projekt te dodala: „Svaka osoba bez obzira na svoje poteškoće ima potencijal i prednosti koje će se provedenim aktivnostima prepoznati. Usmjerenjem županijskog proračuna i potporom nastojimo olakšati svakodnevicu ranjivih društvenih skupina što u konačnici čini našu zajednicu kvalitetnijom. Vaša aktivnost i projekti koje provodite pravi su primjer dobre prakse  koja omogućuje osobama s invaliditetom da budu ravnopravni članovi društva.“

Nositelj projekta „Radi – sebe izgradi“ je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije uz partnera na projektu Međimursku županiju. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda i traje 24 mjeseca, a ukupna vrijednost mu je 1.499.99,77 kuna.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.