Karlo Resler u kontekstu terorizma i narušene sigurnosti europskih građana te ilegalnih migracija

Karlo Resler u kontekstu terorizma i narušene sigurnosti europskih građana te ilegalnih migracija

Reakcija zastupnika Karla Reslera u Europskom parlamentu kao člana nadležnog parlamentarnog Odbora za migracije, a u kontekstu terorizma i narušene sigurnosti europskih građana te ilegalnih migracija.   

Barbarski teroristički napadi, evakuacije aerodroma i molotovljevi kokteli bolno pokazuju kako izgleda prelijevanje destabilizacije na europske ulice. Jeziv je prijezir prema temeljnim europskim vrijednostima, brutalni sukobi s policijom i otvorena podrška terorizmu. Zbog terorističkih prijetnji, kao i snažnog migracijskog pritiska, države članice uvode granične kontrole čak i unutar Schengena.  

Kada smo proteklih mjeseci i godina upozoravali na sigurnosni aspekt migracijske krize ljevica nas je optuživala da potpaljujemo populizam i orkestrirano napadala Hrvatsku policiju zbog zaštite granice. Sada bi pak i najnaivnijima moralo biti jasno da su nekontrolirane stihijske migracije ozbiljna prijetnja sigurnosti naših sugrađana i koheziji europskog društva. Intenzitet i složenost ovih pitanja se radikalno mijenjaju. Hrvatska i Europa morat će se pod hitno prilagoditi novoj stvarnosti i biti spremniji nego danas!

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.