Snažna europska podrška iz Strasbourga Europskom centaru za mir i suradnju „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci

Snažna europska podrška iz Strasbourga Europskom centaru za mir i suradnju „Marija Zvijezda“ u Banjoj Luci

Biskup Franjo Komarica, Europski centar za mir i suradnju „Marija Zvijezda“ u  Banjoj Luci i Bosna i Hercegovina dobili su još jednom snažnu europsku podršku na Paneuropskom skupu u Europskom parlamentu u Strasbourgu, kojeg je organizirala Paneuropska radna skupina u Europskom parlamentu.

 Na skupu su pored biskupa Komarice govorili: bivši njemački predsjednik Christian Wullf, zastupnici u Europskom parlamentu Lukas Mandl, Karlo Ressler, David Mcallister i bivša zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack.

 Komarica je zahvalio svima koji aktivno sudjeluju u gradnji Europskog centra za mir i suradnju. „Posebno zahvaljujem svim Paneuropljanima koji nam godinama daju podršku i koji su često s nama u Banja Luci. Europa je u našim krajevima više od 150 godina zahvaljući trapistima koji su donijeli europski duh, od duhovnog do obrazovnog i gospodarskog. Upravo taj duh već tri godine ponovno živi u našem centru u dijelu samostana koji koristi biskupija, ali nažalost veći dio onoga što nam je oduzeto, vlasti još nisu vratile. Moja domovina Bosna i Hercegovina je, kao i naš centar, europska i zaslužuje biti u Europskoj uniji“, kazao je biskup.

 „Živimo u izazovnim vremenima i razgovarati o miru, europskom centru u Banja Luci i Bosni i Hercegovini je iznimno važno. Balkan je Europa i Europljani Balkan žele u Europskoj uniji i zato nam je stabilnost tog dijela Europe isto tako važna. Ovaj centar nudi dijalog svim narodima, pripadnicima različitih religija, a to je temelj mira. Projektom Europskog centra u Banja Luci šaljemo poruku svima, posebno mladima, da ostanu u Banja Luci i Bosni i Hercegovini i oni koji su otišli da se mogu vratiti.“, kazao je između ostaloga Christian Wullf, koji je ujedno s biskupom Komaricom predsjednik Koratorija Europskog centra.

 Uz voditelje Paneuropske skupine u Europskom parlamentu Karla Resslera i Lukasa Mandla, u organizaciji ovoga događaja sudjelovali su predsjednik i potpredsjednik Njemačke paneuropske unije Bernd Posselt i Andreas Raab.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.