Neka se prvo poklone poginulima ili neka ne dolaze!

Neka se prvo poklone poginulima ili neka ne dolaze!

Još ne prestaju reakcije oko dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na summit oko Ukrajine u Dubrovnik. Neki iskorištavaju i ovaj skup da ocrne hrvatske branitelje, kao – zašto oni nisu i ne protestiraju!

Kao prvo, nije istina da se pojedine braniteljske udruge nisu oglasile i oko dolaska Vučića i da nisu javno iznijele svoje negodovanje oko nazočnosti „prvog srpskog četnika“!

Međutim, problem je u tome što branitelji nemaju svoje novine, svoju televiziju, pa ni svoje novinare, jer njihove reakcije jedino prenose pojedini portali, za koje prije svih većina zastupnika u Hrvatskom saboru  uopće ne drži, dok s druge pak strane gotovo svaki zastupnik može i ima priliku gotovo svakodnevno da i pred tv kamerama pljuje, bljuje i priča priče kakve god hoće. Jedan dio zastupnika neprestano naziva hrvatske branitelje i „šatorašima“, pa ni na to nema reakcija. Nema i nikada neće biti jedne jake braniteljske udruge jer to ne odgovara nikome tko je na vlasti, od općina, županija do tzv. visoke politike.

Evo, mi tražimo i zahtijevamo da kad neki predsjednik države ili neki visoki političar koji dolazi u posjet Hrvatskoj prvo položi vijenac i zapali svijeće za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu! Takav običaj imaju i u drugim državama, jer čemu posjet nekog državnika koji ne poštuje našu borbu za slobodu, ili dolazi s „figom u džepu?“  Ali, to nije stvar branitelja, to je stvar protokola onog koji zove visoke goste u posjet.

Ako na narednim izborima za predsjednika države pobjedi Zoran Milanović hrvatsku himnu opet će pjevati Josipa Lisac. I opet će jedino hrvatski branitelji protestirati, ali ne i oni koji masovno biraju ovakve predsjednike kao što je taj. Dakle, kad drugi put predsjednik Srbije ili Crne Gore, iz država koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, dođe u posjet našoj zemlji obvezno se mora prvo pokloniti svima onim Hrvatima, ali i drugima,  koji su poginuli u borbi za hrvatsku samostalnost!

Ako ne želi, ne treba ni dolaziti, ili neka pošalje nekog od svojih „zamjenika“, koji će to učiniti umjesto njega!

Što tu nije jasno?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.