Nagomilavaju funkcije, kao da su roboti!

Nagomilavaju funkcije, kao da su roboti!

Može li netko istovremeno  dobro i pošteno, obavljati, primjera radi, nekoliko, pa čak i desetak značajnih funkcija?Evo, ima saborskih zastupnika koji redovno dolaze na sjednice ove najviše državne institucije, a „nikada“ ne izostaju ni sa svog radnog mjesta, kojeg obavljaju kao -gradonačelnici!

Pored toga, ti i takvi su u Hrvatskom saboru i u važnim odborima, a kao zastupnici relativno često moraju i trebaju putovati… Ali, to nije sve. Obično su ti važni hrvatski političari i politikanti (svaka čast iznimkama) i članovi pet-šest nadzornih odbora, glavni u tvrtkama koje pripadaju Gradu, odnosno koje su u njihovim nadležnostima. Zatim, obnašaju funkcije od športskih do kulturno umjetničkih društava, a jedan dio njih ima i vlastite tvrtke (koje su, dok su „na vlasti“, predali na “upravljanje“ svojim odvjetnicima i drugima-sve po zakonu!).

Ako je netko saborski zastupnik, a još k tome i gradonačelnik, njegova je „dužnost“ da se „tiho“ bavi i lokalnim medijima, od listova do portala. Svaki je zastupnik manje-više i u nekoj političkoj stranci, pa obično i tamo obavlja neku važnu dužnost. Da te i takve netko predloži da nadgledaju i program NASA-e vjerojatno bi većina od njih i to rado prihvatila.

Kad se te „opterećene“ političare i politikante pozove „na red“, kad se netko možebitno ne slaže s njihovim (ne)radom, njihov je odgovor da oni polažu račune samo i isključivo narodu koji ih je izabrao! A narod koji ih je izabrao teško ili nikako ne može do njih, jer zbog opterećenosti ne stignu ni „supruzi i djeci reći na kojem su sastanku i kad će se vratiti kući“! Stoga, tko god misli da je lagan posao recimo saborskog zastupnika i gradonačelnika grdno se vara.Jedna saborska zastupnica i gradonačelnica, u ranijem mandatu, toliko je bila opterećena da su je stotinjak kilometara  na sjednice Hrvatskog sabora vozili i vatrogasci!

I sad neka netko kaže da ti ljudi primaju velike plaće i naknade! E, moj narode! Što ste birali, to i imate!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.