Pupovac, podnesi ostavku!

Pupovac, podnesi ostavku!

Nakon što je uhićen čelnik SDSS-a u Topuskom Dragutin Ćelap, pod teškom optužbom za ratni zločin u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, (bio je pripadnik paravojnih oružanih formacija  tzv.. „Sao Krajine“), Milorad Pupovac,  predsjednik Udruge Srpsko narodno vijeće (SNV) treba odmah, ako nikako drugačije, a onda iz moralnih razloga, podnijeti ostavku na sve političke dužnosti, među ostalim i one u Hrvatskom saboru!

Naime, može Pupovac  pričati priče kako nije znao za ovaj slučaj, znao ili ne znao -odgovoran je, što mu je godinama jedan od čelnika njegove udruge bio navodni ratni zločinac. Potom, odmah treba u SNV-u i njegovim ograncima utvrditi ima li još sličnih ljudi, koji bi trebali i morali odgovarati za ratne zločine. Kakva je to politička organizacija, koja se na čelu s raznim pupovcima, neprestano bori i zalaže za progone hrvatskih branitelja, dok u svojim redovima imaju i prikrivaju navodne ratne zločince? Jadno je i žalosno što Pupovac neće dati ostavku, tim prije što kod nas očito politika i moral ne idu zajedno. Čelnik SNV-a tek je samo jedan od mnogih koji su se „snašli“. Protiv njega je  predano na desetine i više kaznenih prijava, ali dosad ni jedna nije ugledala „svjetlo dana“.

S dolaskom novog Glavnog državnog odvjetnika možda će se i te stvari promijeniti, pa će se iz raznih ladica napokon početi izvlačiti i kaznene prijave protiv Pupovca i sličnih. Ali, nakon ovog slučaja iz Topuskog, čelnik SNV-a više nema što tražiti u politici! 

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.
(UHBDR91.)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.