Pupovac zna za svaki zločin, masovne grobnice se otkrivaju, ali ne i zločinci, zašto?

Pupovac zna za svaki zločin, masovne grobnice se otkrivaju, ali ne i zločinci, zašto?

U Vukovaru, na odlagalištu komunalnog otpada Petrovačka dola, pronađena je još jedna masovna grobnica iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Ovo je već peta masovna grobnica, koja je pronađena u posljednjih osam godina na području Vukovarsko-srijemske županije. U ovoj je navodno nađeno desetak stradalih, koje su Srbi „sahranili“ u gomilu smeća u nadi da nikada neće biti pronađeni. Na ovom području traga se za njih još 373.

Od ovog strašnog čina prošlo je 30 godina, što znači da još ima svjedoka koji bi morali i trebali ukazati na ratne i ine zločince, od kojih se većina, nažalost, godinama slobodno šeće Vukovarom, Osijekom, Županjom, Vinkovcima, Borovim Selom…Sad kad je stupio na dužnost novi  Glavni državni odvjetnik RH nećemo i ne smijemo se zadovoljiti samo s činjenicom da su pronađene kosti nevinih hrvatskih žrtava, tim prije što svaki zločin ima svoga zločinca. Dakle, ako vam je trebalo 30 godina da pronađete još 10 nestalih, koliko će vam još godina trebati da pronađete barem neke od zločinaca, njihovih pomagača ili ljudi koji čitavo vrijeme znaju sve o tome, a šute, štiteći svoje?Inače, diljem Hrvatske je dosad otkriveno više od 150 masovnih grobnica iz Domovinskog rata. A koliko je otkriveno onih koji su krivi za te zločine?

Tko je i zbog čega dopustio da srpski i ini ratni zločinci na vrijeme pobjegnu u Srbiju, Republiku Srpsku ili Crnu Goru, pa se tek nekima od njih sudi u odsutnosti, kao sudili smo im, što nije ništa drugo nego marginaliziranje, podcjenjivanje i ponovno „ubijanje“ nevinih žrtava i članova njihovih obitelji!

U traženje nestalih poglavito treba uključiti Milorada Pupovca, Vojislava Stanimirovića, Veljka Džakulu i niz njihovih suradnika, jer ako tko zna o onima koji se traže i ratnim zločincima, znaju – oni! Koliko je dosad recimo Pupovac prijavio Srba koji su klali, ubijali, i mučili Hrvate, od Pakraca do Vukovara i Škabrnje? U nadi da se srpski ratni zločinci iz Domovinskog rata nikada neće pronaći on i njegovi sateliti neprestano zamagljuju, pa svako malo organiziraju neki skup, odnosno komemoraciju za Srbe, navodne žrtve iz II. svjetskog rata, optužujući RH za genocid i za NDH.

Stanimirović bi i te kako morao i trebao znati što se događalo s Hrvatima kad su godinama živjeli u okupiranom Vukovar… A ti “ugledni i cijenjeni Srbi“ šute, prave se gluhi i slijepi. Možda za to imaju i pravo jer ih nitko o tome službeno i ne pita!

Dakle, gospodine Turudiću sad ste vi na potezu, jer ako su pronađene žrtve, dužni ste pronaći i zločince. Možda je za to, kad dolazite u Vukovar ili Škabrnju, dovoljno da se malo okrenete oko sebe, jer su neki od njih možebitno i „strastveni“ gledatelji kopanja po tamošnjim  smetlištima! Prema podacima Ministarstva hrvatskih branitelja trenutno se u Hrvatskoj traga za 1797 osoba iz Domovinskog rata, a u posljednjih osam godina ekshumirani su posmrtni ostaci 170, a identificirane 263 osobe  službeno je izvješće.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.