Sramotna izjava saborske liječnice!

Sramotna izjava saborske liječnice!

Opet jedan strašan događaj vezan uz hrvatske branitelje. Naime, na Markovu trgu, u Zagrebu,  u utorak, 11. lipnja u jutarnjim satima, zapalio se 57-godišnji čovjek, za kojeg su mediji odmah objavili da je bio i navodni branitelj! Također je većina političara i politikanata odmah izjavila da to „nema veze s politikom“!? No, ono što je odmah nakon ovog jezovitog čina, u kameru, rekla saborska liječnica Gordana Štajminger, zaslužuje osudu nad osudama!

Kad su je novinari pitali, je li zna o kakvom se čovjeku radi,  ona je to ovako opisala: „Radi se o čovjeku kockaru, koji je propao u kocki, kojeg je i žena prošle godine prijavila, fizički vidno rastrojenom, što je uobičajeno za takve ljude da rade tako nešto!“

Dakle, dok se na hrvatskoj političkoj sceni vodi žestoka borba oko fotelja, malo tko primjećuje da se i dalje ubijaju ljudi koji su bili prvi kad je trebalo, tj. hrvatski branitelji, a dosad ih se navodno ubilo oko 3500, dok o onima koji su se pokušali ubiti nitko ne zna ništa, a takvih je  možebitno bilo i na tisuće! Koliko  još treba to učiniti da netko i u saborskim klupama postavi pitanje: zbog čega se ubijaju hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji, pa čak i njihova djeca?

Dosta je da se preko samoubojstava branitelja prelazi kao krpom po prozoru! Mediji o tome (po naputku!) uglavnom ne govore i ne pišu, već kad se dogodi neko takvo zlo, kakvo se dogodilo na Markovu trgu. A ako se o tome i piše, izvještava, onda se to mahom radi na krajnje neukusan, podcjenjivački i senzacionalistički način, kao što je to objasnila i saborska liječnica. Jednom riječju – neprimjerno.

Pored toga, sve se češće postavlja pitanje: je li baš svaki suicid – suicid? Naime, nakon što se pronađe netko takav manje-više se ne vode istrage, već se jednostavno konstatira – sam se ubio! A ako se i sam ubio netko bi ipak morao znati što ga je natjeralo na taj i takav grozni  čin!

U koprivničkoj Podravki su se u vrijeme „vladavine“ Zdravka Šestaka ubila dva branitelja. Jedan zbog marginaliziranja na poslu, a drugi zbog neopravdane osude da je otuđio kilogram ili dva „Vegete“ koja je bila za otpis. Nisu mogli podnijeti sramotu i otišli su jedan za drugim. Njihova imena na žalost nećete naći u popisu gdje su tri i više tisuća onih nesretnika. A tko zna koliko još ima takvih? Inače, problem suicida branitelja nije problem samo Ministarstva hrvatskih branitelja, već i svih drugih, kojima se živo da ne kažemo što i za ljude koji su bili prvi kad je trebalo!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja, Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.