Huawei Mate 20 X (5G): prvi pametni telefon na svijetu s prestižnim 5G certifikatom

Huawei Mate 20 X (5G): prvi pametni telefon na svijetu s prestižnim 5G certifikatom

Huawei je nedavno predstavio prvi dual-mode 5G pametni telefon na svijetu – Mate 20 X (5G). Uređaj je certificiran od strane Global Certification Foruma (GCF) u lipnju, što ga čini prvim 5G pametnim telefonom na svijetu koji je uspješno prošao sve GCF 5G testove.

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, Huawei Mate 20 X (5G) prošao je cijeli niz testova 2G, 3G, 4G i 5G mreže koju iziskuje GCF certificiranje, a uređaj je pokazao napredne funkcionalnosti i performanse.

GCF je jedna od organizacija s najvećim autoritetom kada je u pitanju certificiranje mobilnih uređaja. Organizaciju čine vodeći operatori, proizvođači mobilnih uređaja, dobavljači čipseta, organizacije za testiranje i dobavljači opreme za testiranje, dok se GCF ističe najsveobuhvatnijim i najstrožim sustavom certifikacije mobilnih uređaja. Većina mobilnih mrežnih operatora u svijetu zahtijeva da mobilni uređaji prođu GCF certifikaciju kako bi ih prihvatili.

Huawei Mate 20 X (5G) ističe se izvrsnom 5G povezivošću uz pomoć konfiguracije s dva čipseta – 7nm Kirinom 980 i 7nm Balongom 5000 koji podržavaju SA (samostalne) i NSA (nesamostalne) 5G mreže nudeći korisnicima prvi 5G dual-mode smartphone na svijetu

 Huawei Mate 20 X (5G) također je jedan od prvih 5G / 4G Dual-SIM-Dual-Standby (DSDS) pametnih telefona na svijetu, zadovoljavajući potrebe korisnika za dual-SIM karticama u 5G eri, a zadržana je i kompatibilnost s drugim mrežnim standardima kao što su 4G, 3G i 2G. Huawei Mate 20 X (5G) je moćan smartphone jedinstveno dizajniran za 5G eru. Uređaj radi na ažuriranom Huaweijevom korisničkom sučelju EMUI 9.1, dolazi sa 7,2-inčnim zaslonom, dok trostruka Leica kamera brine kako bi fotografije oduševile korisnike.

 Osim toga, Mate 20 X (5G) također ima izvrstan sustav upravljanja baterijom. Opremljen je 40W SuperCharge sustavom punjenja, baterija je kapaciteta 4.200 mAh (tipična vrijednost), a za hlađenje brine inovativni sustav koji kombinira grafen s tekućim hlađenjem. Prije službenog predstavljanja, Huawei je surađivao s operaterima mobilnih mreža širom svijeta kako bi testirao performanse uređaja, osigurao mrežnu integraciju te naposlijetku dao najbolje korisničko iskustvo na 5G pametnim telefonima. U svibnju je Huawei Mate 20 X (5G) debitirao u Švicarskoj gdje je zadobio prepoznatljivost među operaterima kroz podršku samostalnim i nesamostalnim 5G mrežama.

Do sada je Huawei Mate 20 X (5G) službeno dostupan u nekoliko zemalja, dok ga brojni operateri u Europi, Jugoistočnoj Aziji i na Bliskom Istoku planiraju pustiti u prodaju. Zahvaljujući Huaweijevom vodstvu kada je u pitanju 5G tehnologija te dosljednoj i pouzdanoj kvaliteti proizvoda, Huawei Mate 20 X (5G) odvest će potrošače u uzbudljivu 5G eru novog i poboljšanog korisničkog iskustva na pametnim telefonima.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.