Tvrtka K pivovari nastavlja s ulaganjima u proizvodni pogon Vukovarske mikropivovare

Tvrtka K pivovari nastavlja s ulaganjima u proizvodni pogon Vukovarske mikropivovare

Tvrtka K pivovari investirala je 850 tisuća kuna u novu opremu za proizvodni pogon Vukovarskog piva koji se nalazi u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, kojom će dodatno povećati proizvodne kapacitete te mikropivovare.

Riječ je o dodatna četiri fermentora, od kojih tri ima volumen 33 hektolitara, a jedan 20 hektolitara, te cilindričnom spremniku od 33 hektolitara. Uz to, tvrtka K pivovara uložila je u novu etiketirku i pisač. Dosadašnji proizvodni kapacitet mikropivovare iznosio je 5.000 hektolitara godišnje, a novom investicijom on je povećan na 6.500 hektolitara godišnje.

Proizvodni pogon u kojem se proizvodi Vukovarsko pivo otvoren je u kolovozu prošle godine, a nalazi se u Vukovarskoj gospodarskoj zoni na prostoru poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Zagrebačka pivovara je preko tvrtke kćeri K pivovari u pogon uložila 11 milijuna kuna, čime su potaknuta daljnja ulaganja u Vukovar i Vukovarsko-srijemsku županiju.

“Nakon otvaranja proizvodnog pogona u Vukovaru naša ulaganja nisu završila. Kontinuirano smo razmišljali o dodatnoj modernizaciji proizvodnje, posebice u smjeru povećanja proizvodnih kapaciteta te smo izuzetno sretni što smo to napokon i ostvarili. Ovom investicijom želimo Vukvarskom pivu dati mjesto na tržištu koje zaslužuje“, izjavio je Mario Duvnjak, direktor i član Uprave tvrtke K pivovari.

Vukovarsko pivo proizvodi se prema originalnom receptu, a riječ je o svijetlom, nepasteriziranom i filtriranom pivu koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje kada se prodavalo u manjim kafićima i trgovinama.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.