Uz 21. "feštu od rajčice" u Umagu otvorena i nova proizvodna linija

UMAG

U organizaciji Podravke d.d., Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umaga, uspješno je održan 21. Dan rajčice, kojim se obilježava stoljetna tradicija prerade rajčica u Umagu. Dan rajčice i ove je godine započeo stručnim skupom u Gradskoj vijećnici u Umagu, na kojem domaći i strani stručnjaci razmjenjuju znanja i iskustva o suvremenim trendovima u proizvodnji i preradi rajčice te je tradicionalno završio dodjelom priznanja najzaslužnijim proizvođačima rajčice za preradu.Nakon stručnog skupa i obilaska proizvodnih i pokusnih površina pod rajčicom za preradu, Podravka je u svojoj tvornici za preradu rajčice u Umagu predstavila i novu Tetra Pak A3 Flex proizvodnu liniju vrijednu više od 7 milijuna kuna koja, zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, omogućava bržu preradu rajčice i veći kapacitet prerade, unaprjeđuje planiranje proizvodnje te doprinosi sigurnosti i uštedama u troškovima energenata.

Obnovljena Tetra Pak proizvodna linija omogućava dugotrajnost i svježinu proizvoda te fleksibilnu proizvodnju Podravka passate volumena 500 ml ili 200 ml.U Podravkinoj tvornici koja može preraditi i 12.000 tona rajčice, prošle je godine 10.000 tona rajčice prerađeno u 50 dana, a ove će godine i veća količina rajčica, zahvaljujući novoj Tetra Pak liniji, biti prerađena u još kraćem vremenu.Večernji sati Dana rajčica i ove su godine rezervirani za nezaobilaznu „Feštu od rajčica“, jednu od najposjećenijih zabavno-gastronomskih manifestacija u Umagu.

Podravkini promotori kulinarstva ponovno će pripremati delicije s Podravkinim proizvodima od rajčice, a dodana vrijednost ove fešte je humanitarna akcija kojoj se rado odazovu i Umažani, ali i njihovi gosti. Prikupljena sredstva ove godine usmjerit će se za nabavku radiološkog aparata.Osim humanitarne note i kulinarskog showa, Fešta od rajčica ponudit će mnogo zabave uz glazbu i nezaobilaznog Lina za najmlađe, a tom će prilikom biti najavljen i nagradni natječaj RajčiCar u kojem Podravka nagrađuje onoga tko najpreciznije pogodi koliko će se kilograma rajčica ubranih na istarskim poljima preraditi u ukusnu Podravka passatu. Kao pomoć može poslužiti podatak da je prošle godine ubrano i prerađeno točno 12.116.189 kilograna rajčica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.