Hrvatska turistička ponuda uspješno predstavljena na sajmu Holiday World u Pragu: srebrna medalja za koncept i izgled štanda

Holiday World - Prag 2019

Štand Hrvatske turističke zajednice osvojio je srebrnu medalju za najljepši štand i ukupni dojam nastupa na sajmu Holiday World, održanom u Pragu. Na sajmu je potvrđen snažan interes čeških turoperatora i turističkih agencija za hrvatsku turističku ponudu. Direktor Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravko Miholić susreo se s ključnim strateškim partnerima s kojima je razgovarao o suradnji i budućim projektima koji imaju za cilje zadržavanje dobrih trendova s ovog tradicionalno snažnog tržišta za Hrvatsku, koje drži peto mjesto top tržišta s ostvarenih gotovo 800 tisuća dolazaka i 5,5 milijuna noćenja.

„Češka za hrvatski turizam predstavlja važno tržište na kojem se naša zemlja nalazi među najpopularnijim destinacijama. Veseli nas što je Hrvatska među češkim turistima i dalje destinacija broj jedan za ljetni odmor, a pozitivnim trendovima će svakako doprinijeti i nova zračna linija Ryanaira koja će od travnja povezivati Prag i Zadar. Dobre trendove potvrđuje i sve bolja prodaja first minute aranžmana koja je iz godine u godinu sve intenzivnija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako slijede brojne marketinške i PR aktivnosti koje će se u nadolazećem razdoblju provesti na ovom tržištu.



„Sajam Holiday World u Pragu bio je izvrsna prilika za susrete s partnerima koji u sklopu svojih ponuda već tradicionalno nude i brojne hrvatske destinacije. Upravo smo s njima dogovarali nove oblike promocije hrvatske ponude, posebice u razdobljima pred i posezone s fokusom na aktivni odmor. Također, izuzetno nas veseli što su organizatori sajma prepoznali naš trud i ulaganja u promociju na češkom tržištu dodijelivši nam srebrnu medalju za izgled štanda i ukupni dojam nastupa“, poručio je Miholić.

Štand je obišla i Veleposlanica Republike Hrvatske u Češkoj Republici Ljiljana Pancirov, kojoj je to ujedno bio i prvi javni nastup u Češkoj nakon stupanja na dužnost.

Dodajmo kako se u sklopu hrvatskog štanda kao suizlagač predstavio i Nacionalni park Paklenica, dok se Nacionalni park Krka predstavljao samostalno jer su češki gosti tradicionalni posjetitelji hrvatskih zaštićenih područja.

Sajam Holiday World najvažniji je međunarodni sajam u Češkoj i ujedno najveći događaj te vrste u srednjoj Europi.

Na sajmu tradicionalno sudjeluje više od 600 izlagača, uključujući 25 turističkih zajednica iz više od 40 zemalja svijeta. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.