Ministar Cappelli na otvorenju sajmova Nautika, Hotel & Gastroteh, Dani lova i ribolova

Cappelli

Sajmovi su otvoreni do nedjelje, 24. veljače, u 10 sajamskih paviljona i kongresnom centru. Riječ je o više od 25.000 metara četvornih prostora na kojem svoju ponudu predstavlja više od 450 izlagača iz 32 zemlje. Važnost nautičkog turizma i predstavljanja hrvatskih proizvoda i ponude, istaknuo je ministar Cappelli: „Hrvatska zbog vrlo kvalitetne i očuvane resursne osnove na međunarodnom tržištu zauzima poziciju jedne od najpoželjnijih nautičkih destinacija s najvećom charter flotom u svijetu. Nautičari u Hrvatskoj ostvaruju najveću dnevnu potrošnju u destinaciji, u prosjeku 186 eura te, što je najvažnije, iz godine u godinu izražavaju porast zadovoljstva svim elementima hrvatske nautičke turističke ponude.“

Ministar Cappelli također je istaknuo kako danas u nautičkom turizmu ostvarujemo više od 4,5 milijarde kuna prihoda, a godišnje bilježimo i više od 3,2 milijuna noćenja pri čemu najveći broj posjetitelja dolazi iz  Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Češke, a riječ je o proizvodu kojeg intenzivno razvijamo i promoviramo, kako u vrijeme glavnog dijela turističke godine, tako i za razdoblja pred i posezone.



„Drago mi je što se hrvatsko tržište aktiviralo te što na 28. Sajmu zagrebačke nautike imamo prilike vidjeti cjelovitu nautičarsku ponudu s hrvatskim inovativnim i kvalitetnim potpisom što će u konačnici dodatno doprinijeti i konkurentnosti hrvatskog turizma“, zaključio je ministar.

Sajmove je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je među ostalima istaknuo da Zagrebački velesajam ove godine slavi 110 godina kontinuiranog rada i djelovanja. Pohvalio je organizaciju sajma i pozvao sve da do nedjelje posjete Zagrebački velesajam.

"Ovu za nas posebnu godinu u kojoj obilježavamo 110 godina kontinuiranog rada i djelovanja Zagrebačkog velesajma, započinjemo iznimno jakim sajamskim terminom s četiri komplementarna sajma, predvođenima našom sajamskom perjanicom Nautikom“, Istaknuo je gradonačelnik Bandić.

„Prema ključnim pokazateljima danas otvaramo najveći sajam Nautike u posljednjih deset godina. U odnosu na posljednje izdanje 2018. rast izložbene površine na Nautici je 8 %, rast broja izlagača je 13 %, rast izloženih plovila je 11 posto. Ukupno je 280 plovila usidreno do nedjelje u našoj marini u srcu grada, stoga posebnu zahvalu upućujem svim našim izlagačima, a posebice hrvatskim malim brodograditeljima“, rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.