Ministri Cappelli i Počivalšek na sajmu Alpe-Adria u Ljubljani posvećenom zelenom i aktivnom turizmu

MINISTRI CAPELLI POČIVALŠEK

Ministar turizma Gari Cappelli se u Sloveniji sastao s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije Zdravkom Počivalšekom te Posjetio sajam Alpe-Adria u Ljubljani posvećen zelenom i aktivnom turizmu. Sajam se ove godine održava od 30. siječnja do 2. veljače, a na sajmu sudjeluje  330 turističkih predstavnika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Madžarske, Češke  i Nepala. 

Tijekom boravka na sajmu, ministar Cappelli susreo se sa slovenskim ministrom Počivalšekom. Dvojica ministra razgovarali su o suradnji dviju zemalja u turizmu. O tome svjedoči i zajednička promotivna aktivnost na dalekim tržištima. Naime, od 2010. godine Hrvatska i Slovenija se zajedno promoviraju na dalekim tržištima kao što su Japan, Južna Koreja, Kina i Brazil pod sloganom "Experience Croatia, Feel Slovenia”.Ministar Cappelli u razgovoru s ministrom Počivalšekom naglasio je kako je ova godina proglašena godinom turizma Kine i Hrvatske, kao i da će Hrvatska biti domaćin važnog skupa Kina+16 na premijerskoj razini u travnju ove godine.

„Kada govorimo o dalekim tržištima, hrvatske i slovenske turističke ponude se međusobno odlično nadopunjavanju. Imamo puno toga zajedničkoga i vjerujem da ćemo u budućnosti nastaviti kvalitetno surađivati. Gosti iz Slovenije jedni su od naših najvjernijih turista te zauzimaju drugo mjesto ostvarenim brojem noćenja.“ rekao je ministar turizma Gari Cappelli.„Hrvatska nam je uvijek bila dobar partner. Turizam nas povezuje, ali i brojni projekti iz drugih djelatnosti. Nedavno smo boravili u Šangaju i još jednom smo imali priliku vidjeti koliko smo pojedinačno malo područje za tako jedno veliko tržište kao što je Kina, ali zato se zajednički možemo puno kvalitetnije predstaviti.“ istaknuo je ministar za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravko Počivalšek

U 2018. godini gosti iz Slovenije bili su među najbrojnijim turistima u Hrvatskoj. Tako je prema podacima iz sustava eVisitor Hrvatsku u 2018. godini posjetilo  1,5 milijuna gostiju iz Slovenije, koji su ostvarili 10,5 milijuna noćenja, odnosno po ukupnom broju noćenja Slovenci su  po  brojnosti zauzeli drugo mjesto. Najviše su boravili u Umagu, Malom Lošinju, Novigradu te u Medulinu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.