Javni natječaj za dodjelu financijske podrške udrugama u području zaštite prava potrošača u 2019. godini

zaštita potrošača
Utijeku je Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini,opširnije na: https://www.mingo.hr/page/javni-natjecaj-za-dodjelu-financijske-podrske-projektima-udruga-koje-djeluju-u-podrucju-zastite-prava-potrosaca-u-2019-godini.

U nastavku je Javni natječaj za dodjelu financijske podrške projektima udruga koje djeluju u području zaštite prava potrošača u 2019. godini sa pripadajućom dokumentacijom, a kojim se financijski podupire vidljivost i rad udruga za zaštitu potrošača putem jačanja njihovih aktivnosti, promotivnih događanja, uspostave i ažuriranja mrežnih stranica kao i nabavu informatičke i komunikacijske opreme.Predmetnim Natječajem dodijelit će se financijska podrška u ukupnom iznosu od 1.400.000,00 kuna, a raspodijelit će se po projektu od najmanje 20.000,00 kuna do najviše 70.000,00 kuna i to svim udrugama za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj za inovativne i održive projekte s ciljem daljnjeg razvoja udruga za zaštitu potrošača u 2019. godini.Planirano trajanje Natječaja je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora o dodjeli financijske podrške. Udruga može prijaviti i ugovoriti najviše dva projekta u okviru ovog Natječaja, a prijavitelj može istodobno biti partner u drugoj prijavi.Na Natječaj se mogu prijaviti udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, te koje su u svom djelovanju neovisne o trgovcima, a sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača, kao i udruge koje zadovoljavaju taksativno navedene uvjete natječaja.Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete Natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima.

Rok za prijavu na Natječaj je 30 dana od dana objave Natječaja na mrežnoj stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta www.mingo.hr. Tim Natječajem, stvoren je okvir za prijavu i do 20 udruga za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj, a čime će se, uz podupiranje razvoja civilnog društva u ovom području, omogućiti i jačanje informiranja i edukacija građana o njihovim potrošačkim pravima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.