Tijekom ljetnih mjeseci investicije diljem Čakovca

Tijekom ljetnih mjeseci investicije diljem Čakovca

Grad Čakovec uz sam grad obuhvaća i 13 mjesnih odbora te pravovremenim planiranjem Proračuna radi na ravnomjernom razvoju svih naselja. Ljetni mjeseci već tradicionalno su iznimno radni u svakom dijelu grada, a u suradnji s tamošnjim Vijećima Mjesnog odbora pokrenut je velik broj projekata koje su mještani zatražili ili pak se radi o redovnom održavanju i investicijama.

Tako su u Mihovljanu odrađeni radovi na zamjeni odvodne instalacije u sportskom domu, a u planu je zamjena dotrajale vodovodne instalacije u prostorijama nogometnog kluba, uz sanaciju zidova i stropova. U planu je i djelomična sanacija zidova na etaži društvenog doma. U Mačkovcu će se u društvenom domu urediti prizemlje dvorane, uz sanaciju zidova, obnovu podova, termotehničke instalacije i rekonstrukciju sanitarnih čvorova te izradu toplinske ovojnice. Odrađena je obnova parketa u dvije prostorije boravka tamošnjeg dječjeg vrtića, kao i izrada, dobava i montaža segmentnih vrata DVD-u Mačkovec. Mališani u dječjem vrtiću u Slemenicama dobili su novu zaštitnu ogradu oko dječjeg igrališta, izgradit će se i prostor za odlaganje komunalnog i selektivnog otpada, a na društvenom domu u Slemenicama izvesti termotehničke instalacije na etažnom dijelu.

Žiškovcu su ovog ljeta nabavljeni i montirani električni grijači vode s priključnim cijevima te instalirana kuhinja u društvenom domu, kao i sanacija krovne konstrukcije i prekrivanje krova lugarnice, uz zamjenu dotrajale limarije, žčijebova, uvala i opšava.  Sportski dom ima nove tuširaone za suce, sanirane su postojeće prostorije i napravljena preinaka elektroinstalacija. Za potrebe DVD-a Krištanovec Grad Čakovec izradio je glavni projekt za pomoćnu građevinu koja će poslužiti za garažu i spremište tamošnjim vatrogascima, a izvedeni su izravnanje podloge i sanacija puknuća postojeće radne ploče. Obavljena je dobava materijala, izrada toplinske izolacije i cementnog estriha u prizemlju društvenog doma te odrađen spušteni strop, a radi se i na izvedbi elektroinstalaterskih radova u prizemnim prostorima doma, zamjeni preostale građevinske stolarije, izvedbi podnih obloga, sanaciji zidova i stropova. Kod Područne škole Krištanovec postavljena je nova zaštitna ograda, a u tijeku izrada projektne dokumentacije te strojarski projekt za potrebe mjesnog odbora, uz dopunu troškovnika za dogradnju sanitarnih čvorova u sportskom domu.

Novom Selu Rok radi se na novoj zaštitnoj ogradi kod rukometnog igrališta sportskog doma te nadstrešnice kod željezničke stanice, dok su u Savskoj Vesi realizirane investicije sanacije gostujućih tribina i izrade sjedalica kod sportskog doma, uz dogradnju i rekonstrukciju prostorija mjesnog odbora i dobrovoljnog vatrogasnog društva. U Totovcu se radi na rekonstrukciji kuhinje i izvedbi projektne dokumentacije, sanaciji plinske instalacije i izvedbi ventilacijskog sustava te izradi sjenice za potrebe korisnika kod društvenog doma. U Štefancu su u tijeku radovi na uređenju zapadnog platoa. Radi se o drugoj fazi radova kod društvenog doma i dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Novo Selo na Dravi ima novu zaštitnu ogradu s kućicama za rezervne igrače na nogometnom igralištu, a postavljene su i podne obloge vinila na bini i dijelu dvorane društvenog doma. U tijeku je nabava i montaža razglasa za potrebe Vijeća Mjesnog odbora, a u planu obnova stolarije ulaznih vrata na prostorijama MO. U Šandorovcu je izrađen glavni projekt s projektantskim troškovnikom i izgrađena sama pomoćna građevina u vidu spremišta za tamošnje dobrovoljno vatrogasno društvo. U sportskom domu odrađena je sanacija zidova i stropova te uređene tribine i zamjenjena građevinska stolarija. Uređene su prostorije udruga i glavnog ulaza kod sportskog doma te montirana čelična nadstrešnica između kapele i društvenog doma.

Na Društvenom domu Kuršanec zamijenjena je građevinska stolarija u sanitarnim čvorovim i popravljena limarija na krovištu, sanirana vodovodna instalacija i kanalizacijska odvodnja te odrađeni bravarski radovi s izradom i montažom žardinjera. Za potrebe mjesnog odbora sanirane su i obnovljene stolice, realizirana djelomična zamjena dotrajale vodovodne instalacije, ventila i mješalica za vodu u sportskom domu, a gotovi su i pripremni radovi za ugradnju vodovodnog šahte i priključenje na komunalnu infrastrukturu za potrebe DVD-a Kuršanec. Izrađene su, dobavljene i montirane vanjske žaluzine u Osnovnoj školi Kuršanec, a razni popravci uz zamjenu polomljenih stakala realizirani u Dječjem vrtiću “Pirgo”. Izvedeni su fasaderski radovi na objektu sportskog doma, u tijeku je javna nabava za uređaje i aparate za potrebe školske kuhinje, dok u planu ovnova parketa po učionicama prema planu i potrebi škole, uz obnovu zidova i stropova te stubišta u društvenom domu.

Ivanovcu je montirano postolje za potrebe snimatelja u sportskom domu i montirani klima uređaj. Kod dvorane društvenog doma montirana su nova ulazna vrata pomoćnog ulaza, a za potrebe DVD-a Gornji Vidovec odrađena sanacija fasade i zamjena dotrajalih žljebova. U tijeku je izrada projekata za dogradnju vatrogasnog doma, a u planu obnova postojećih koševa i asfaltiranje košarkaškog igrališta, uređenje etažnih prostorija za potrebe mjesnog odbora, sanacija zidova, obnova stropova i podnih obloga. Zatim će se zamjeniti dotrajala rasvjetna tijela s potrebnom preinakom postojećih elektroinstalacija, odraditi dogradnja i rekonstrukcija prostorija dvd-a i izraditi nadstrešnica u skladu s glavnim projektom kod glavnog ulaza u OŠ Ivanovec.

Dakako osim ovih sezonskih radova u vidu održavanja i obnove postojeće infrastrukture, u planu su i u tijeku realizacije druge investicije i projekti, poput uređenja prometnica, javne rasvjete, investicija u obrazovne institucije i drugo. Ujedno su u tijeku i pripremne radnje za projekte koji kreću krajem ove ili početkom 2024. godine.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.