Grad Čakovec priprema dogradnju dva vrtića i izgradnju novog, te izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra

Grad Čakovec priprema dogradnju dva vrtića i izgradnju novog, te izgradnju Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra

Temeljem Sporazuma o sufinanciranju izgradnje Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Čakovcu, raspisana je toliko očekivana javna nabava. To znači da bi po njenom završetku, u rujnu ili listopadu, mogli početi radovi na izgradnji ovog obrazovnog objekta za djecu s teškoćama. Spomenimo kako je procijenjena vrijednost 16 i pol milijuna eura.

Radovima na vrtićima stvaraju se četiri nove jasličke skupine za čakovečke mališane

Kada su investicije u obrazovanju u pitanju, zahvaljujući uspješnoj prijavi na EU fondove dograđivat će se matični objekti dječjih vrtića „Cipelica“ i „Cvrčak“. Projekti su vrijedni preko milijun eura, a njihova provedba sustavu predškolskog odgoja na području Grada donijet će četiri nove jasličke skupine. Uskoro kreće projektiranje potpuno novog dječjeg vrtića na čakovečkom Jugu, a sve navedene investicije u predškolskim ustanovama, liste čekanja za upise učinit će suvišnima. Uskoro kreće postupak potpisivanja ugovora s izvođačima za dogradnju “Cipelice”, dok će se za “Cvrčak” ponovo raspisati javna nabava, zbog većih ponuda od predviđenog iznosa.

Obnova školskih kuhinja za kvalitetniju i jednaku pripremu školskih užina u svim školama u ingerenciji Grada Čakovca

Ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu treba pridodati i odrađenu izradu zaštitne ograde oko dječjeg igrališta u Slemenicama, kao i popravke i zamjene stakala u Dječjem vrtiću “Pirgo”, obnovu parketa u dvije prostorije boravka u Dječjem vrtiću Mačkovec, a izrađena je i nova zaštitna ograda kod Područne škole Krištanovec. U skladu s glavnim projektom, kod glavnog ulaza u Osnovnu školu Ivanovec u planu je nova nadstrešnica, te dobava i montaža vanjskih žaluzina, kao i ugradnja opreme, uređaja i aparata za potrebe kuhinje u OŠ Kuršanec. Dakako uz opremanje ostalih školskih kuhinja u osnovnim školama kojima je Grad Čakovec osnivač.

Ove godine u osnovne škole u Ivanovcu i Kuršancu uložit će se oko 40 tisuća eura, čime će se dodatno ujednačiti kuhinjska oprema u našim školama te omogućiti priprema jednakih i nutricionistički izbalansiranih školskih užina.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.