Otvoren Edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u koji je Županija investirala 181.400 eura

Otvoren Edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije u koji je Županija investirala 181.400 eura

Svečanim otvorenjem edukacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije završena još jedna velika investicija Međimurske županije u infrastrukturu zdravstvenog sustava.

Naime, riječ je o investiciji ukupne vrijednost 181.400,00 eura za koju je sredstva u potpunosti osigurala Međimurska županija, a kojom je uređen prostor za kvalitetnu edukaciju medicinskih djelatnika Zavoda tako i stanovnika Međimurske županije u području tzv. laičke reanimacije.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj-Grabant pozdravila je uzvanike svečanog otvorenja:  "Radi se o kontinuiranoj podršci našeg osnivača i ulaganju u zdravstveni sustav na području Međimurske županije, što u vidu financiranja dodatnih timova hitne medicinske pomoći, što u vidu obnove prostora i nabave medicinske opreme i vozila“. Zahvalivši Međimurskoj županiji na osiguranim financijskim sredstvima istaknula je da je uređenje ovakvog edukacijskog prostora zapravo ulaganje u djelatnike Zavoda koje se višestruko vraća kroz kvalitetu njihova rada, a samim time i kroz još kvalitetnije pružanje hitne medicinske pomoći. Ravnateljica je ujedno naglasila važnost suradnje sa vrtićima, školama, javnim ustanovama i udrugama kako bi se građane već od najranije dobi educiralo o pružanju prve pomoći a novouređeni prostor upravo će tome i poslužiti. Završno, ravnateljica je naglasila da je Zavod uputio četvero liječnika na specijalizaciju iz hitne medicine, a sa specijalizacijom u djelatnosti hitne medicine pred mjesec dana započelo je i pet prvostupnika sestrinstva. „Primjer ste županije koja kontinuirano i kvalitetno ulaže u zdravstvenu skrb i na taj način doprinosi boljem zdravstvenom stanju stanovnika Međimurske županije. Zadovoljstvo mi je biti danas u okružju gdje se velika važnost pridaje edukaciji djelatnika, ali i građana. Projekt automatskih vanjskih defibrilatora Pokreni srce spasi život u Međimurskoj se županiji izvrsno provodi, a ovaj edukacijski centar će tome još više doprinijeti, na čemu čestitam Zavodu, ali i osnivaču Međimurskoj županiji“ istaknula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. Ravnateljica je zahvalila Međimurskoj županiji, županu Matiji Posavcu te ravnateljici  Zavoda Vladimiri Križaj-Grabant na odličnoj suradnji koja vodi većoj dostupnosti timova hitne medicine na području Međimurske županije, pritom istaknuvši da je trenutno jedan od prioritetnih zadataka upravo specijalizacija tehničara u djelatnosti hitne medicine.

Župan Međimurske županije Matija Posavec sa zadovoljstvom je pozdravio sve nazočne na otvorenju još jednog značajnog projekta za zdravstveni sustav Međimurske županije:

„Dobrodošlicom u Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije zapravo vam želim dobrodošlicu i u Županijsku bolnicu Čakovec, Zavod za javno zdravstvo Međimurske Županije i Dom zdravlja Čakovec, čime je Međimurska županija jedinstvena u Hrvatskoj upravo po tome što se kompletni zdravstveni sustav nalazi u istome dvorištu. Upravo zato jer shvaćamo da brzina reakcije i kvaliteta usluge često puta spašava život Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije, s ispostavama u Prelogu, Murskom Središću i Kotoribi pokriva cijelu Međimursku županiju, koja iz svog proračuna financira ili sufinancira sve ono što nije ugovoreno u mreži hitne medicine“ rekao je župan Posavec, naglasivši želju da ovaj prostor bude nastavno edukacijski centar u kojem će i drugi učiti od nas, pohvalivši pritom predan, požrtvovni tim djelatnika Zavoda za hitnu Medicinu Međimurske županije.

“Otprilike 25 milijuna eura u zadnjih 5 godina uloženo je u zdravstveni sustav Međimurske županije – s ciljem da nam svi pacijenti imaju najbolju moguću medicinsku skrb, a u svemu tome od iznimne je važnosti i edukacija naših zdravstvenih djelatnika“, zaključio je.  Svečanom otvorenju nazočili su predsjednik Upravnog vijeća ZZHM-a dr. Drago Starčević, saborska zastupnica Andreja Marić, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak, potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa, županijski vijećnici, općinski načelnici, ravnatelji svih zdravstvenih ustanova Međimurske županije te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije koji su nazočnima ujedno demonstrirali postupak reanimacije.

Tijekom 2023. godine u Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije planirana su i daljnja ulaganja u ukupnom iznosu od 292.000,00 eura, u planu je nabava cestovnog vozila za djelatnost izvanbolničke hitne medicine za prijevoz hitnih pacijenata  i cestovnog vozila za djelatnost sanitetskog prijevoza u iznosu od 150.000,00 eura, uz daljnju svesrdnu podršku Međimurske županije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.