Za rekonstrukciju i obnovu Odjela neurologije čakovečke opće bolnice Međimurska županija izdvaja 700.000 eura

Za rekonstrukciju i obnovu Odjela neurologije čakovečke opće bolnice Međimurska županija izdvaja 700.000 eura

Za rekostrukciju Odjela neurologije Županijske bolnice Čakovec Međimurska županija će uložiti novih 700.000 eura, kao nastavak ulaganja u kvalitetu i viši standard svog zdravstvenog sustava, a ugovor za tu nanjoviju sveobuhvatnu obnovu jednog odjela u okviru Bolnice danas je potpisan u Županiji. Ugovor je to točnog iznosa od 704.063,53 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije navedenog prostora, a potpisali su ga ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović, dr. med. te Klaudija Korade direktorica tvrtke Kontura, uz nazočnost župana Međimurske županije Matije Posavca, županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb te predsjednice Upravnog vijeća Bolnice Sonje Tošćić Grlač, voditelja Odjela neurologije Borisa Hlebeca, dr. med., i voditelja bolničke tehničke službe Alojza Nestića, dipl. inž. el.

Župan Posavec rekao je da je ovdje riječ o jednoj od vitalnih djelatnosti čakovečke bolnice: „Kročimo dalje vlastitom vizijom, prema još boljem zdravstvu, ne čekajući nikoga. Na redu je rekonstrukcija i obnova Odjela neurologije jednog od najvažnijih djelatnosti Županijske bolnice Čakovec. Godišnje ambulantom i ovim Odjelom prođe 17.000 pacijenata i želja nam je do kraja ove godine i na ovom odjelu stvoriti djelatnicima i pacijentima uvjete dostojne 21. stoljeća“, rekao je župan Matija Posavec dodavši da je riječ o jednom u nizu obnova koje slijede. Podsjetimo, nakon obnova nekoliko odjela ŽBČ-a, u tijeku su završni radovi na energetskoj obnovi bolnice, obnovljena je zgrada Zavoda za javno zdravstvo, a narednih dana završit će i obnova interijera Zavoda za hitnu medicinu, uz što je prijavljen i projekt obnove parka i parkirališta u dvorištu zdravstvenih ustanova. Krenulo se u pripremu velikog projekta formiranja palijativnog centra u Fešeteićevu majuru, te gradnju prostora za sve zdravstvene laboratorije.

Odjel neurologije ima iznimno važno mjesto u našoj ustanovi i s ponosom možemo reći da u potpunosti kadrovski ekipiran te ima viziju razvoja djelatnosti u čemu će svakako pomoći rekonstrukcija“, dodao je ravnatelj Županijske bolnice dr. Igor Šegović.

Voditelj Odjela Boris Hlebec, dr. med., zahvalivši se bivšem voditelju Odjela Robertu Marčecu, dr. med., na temeljima koje je postavio riječi zahvalnosti uputio je i Županu i Ravnatelju te naglasio: „Ovim ulaganjem ulazimo u novo razdoblje razvoja našega Odjela i ono predstavlja najljepši dar svakom Međimurki i Međimurcu. Snažna djelatnost neurologije predstavlja mrežu sigurnosti za sve nas, jer ako je kardiologija srce bolnice, neurologija je njezin mozak“.

Predstavnica izvođača radova Klaudija Korade istaknula je ponos što je dio ovog projekta te dodala da ne vidi prepreku da se radovi izvedu u predviđenom roku.

Šef bolničke tehničke službe Alojz Nestić pojasnio je da će se izvesti zamjena svih instalacija s obzirom da se radi o zgradi podignutoj još 1974. godine. Zamijenit će se i unutarnja stolarija, izvesti sanacija podova te rekonstrukcija sanitarnih jedinica i prostorija za osoblje. Dodajmo da je Odjel neurologije Županijske bolnice Čakovec dobitnik zlatne nagrade globalne kampanje Angels Intiative RES-Q-a za 2022. godinu, vezana uz kvalitetu skrbi pacijenata koji su pretrpjeli moždani udar, tj. kampanje u koju su uključeni neurološki centri iz cijelog svijeta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.