Mila predstavlja novi autorski singli video spot „Unloved“

Unloved HIA

 

Mila je glazbenica koja već deset godina u Sloveniji ostvaruje i niže glazbene uspjehe. U veljači je objavila svoj prvi singl „Svoboda“ kojeg je potpisao Matevž Šalehar – Hamo i Denis Horvat, a emitirale mnoge radijske postaje. Ovaj put predstavlja svoj autorski prvijenac „Unloved“ kojim najavljuje novi album i predstavlja široj publici.

Rođena je u Poljskoj, gdje je i završila glazbenu akademiju te dobila diplomu iz klasičnog glasovira i jazz vokala. Tijekom svoje karijere sama je pisala glazbu i tekstove pjesama. U prošlosti je surađivala s najprepoznatljivijim glazbenim kazalištem u Varšavi, kazalištem Studio Buffo. Nastupala je na najvećim pozornicama diljem Poljske kao i na poljskoj nacionalnoj televiziji TVP.  Na ljeto 2015. nastupala je u emisiji „Glas Poljske“, a njezina je glazbena mentorica bila poznata glazbenica, Edyta Górniak.

Pjesma „Unloved“ najava je Milinog autorskog albuma koji se trenutno priprema u Varšavi, u studiju “Black Kiss Records“. Video spot potpisuje slovensko filmsko-produkcijski tim INSTANT SI na čelu sVladanom G. Jankovićem i mladim umjetnikom i režiserom Ninom Tratnikom. Zeleno, prirodno okruženje, ambijent spota pretvorilo je u čudesno igranje svijetla i sjene zahvaljujući solani Sečovlje. Glavnu ulogu, lik emocionalnog alter ega odigrala je umjetnica, plesačica, koreografkinja, nekadašnja SNG balerina, Kristina Aleksova. Plesnim pokretima Kristina je uspjela prenijeti emociju i osjećaje pjesme na nešto drugačiji, lijep i umjetnički način.

„Pjesma „Unloved“ govori o ljubavi, emocionalnoj strani koju uvijek krijemo, koje se često bojimo ili je nismo svjesni. Govorim o kritičnim trenucima u mom životu. Komuniciram sa svijetom emocija kroz glazbu. Glazba bez osjećaja za mene jednostavno ne postoji. U svakoj pjesmi koju stvaram donosim mnogo sebe, iskreno i osobno. Kroz svoju glazbu želim naglasiti važnost prirodne sućuti, važnost međusobne razmjene emocija, činjenicu da se taj dio našeg života treba razvijati i sačuvati u sebi“, iskrena je Mila.

 „Unloved“ gledajte na YT kanalu

Emil Makovička
foto: Petar Giodani

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.