Ljeto u Samoboru: Oaza zabave u hladovini Gradne

Ljeto u Samoboru: Oaza zabave u hladovini Gradne

"Ljeto u Samoboru" - program Turističke zajednice grada Samobora koji će, od petka, 28. lipnja do nedjelje 7. srpnja, Samobor pretvoriti u oazu zabave i opuštanja. U hladu Parka kod Samoborskog muzeja, uz žuborenje obližnjeg potoka Gradna, pripremljen je program za velike i male: od dječjih radionica i igraonica, predstava i standupa, kreativnog likovnog izražavanja uz čašicu vina do pilatesa na otvorenom i plesanja u ljetnim ritmovima za koje će se u večernjim satima pobrinuti glazbeni gosti.

Na "Ljetu u Samoboru" nastupit će Vanna, Mate Grgat, Luce, Drago Jakovčević, Franka i Damir Kedžo, a za kraj se priprema i spektakularni Tina Turner Show, glazbena posveta rock ikoni uz čije su hitove odrasle brojne generacije.

Svakoga dana od jutarnjih sati za najmlađe : Dječje radionice izrade drvenih igračaka by Dr. Drvko, Potraga za blagom, igre Cmoljac XXL, radionice "S perom u prošlost" i "Moj grb" te japansko kazalište "Priča o Samoboru" kao i Dan pripovijedanja: Osvoji me pričom. Na "Ljetu u Samoboru" a predstavit će se i sudionici 1. Međunarodnog folklornog festivala "Rudarska luč".

Dok mališani uživaju u njihovom programu, odrasli se mogu razgibati uz Pilates powered by Qfit ili se u popodnevnim satima pridružiti radionicama koje spajaju vino i umjetnost: "Keramika i vino", "Slikanje i pijuckanje", "Drvo i vino". Uživati se može i u Bunkerovoj Chill Out zoni, a pripremljene su u popodnevnim i večernjim satima predstava za djecu "Vuk i sedam kozlića", doza humora uz "Novi stand up SplickeScene: Slušaj ovo!" te gledanje filma "Mačke u muzeju" na velikom platnu pod vedrim ljetnim nebom.

U Parku kod Samoborskog muzeja, od posljednjeg vikenda lipnja, opuštajuće trenutke može se provesti odmarajući se na ležaljkama, s čašom koktela ili kojeg drugog osvježavajućeg pića u ruci te u prijateljskom čavrljanju uz glazbenu pozadinu DJ-a i akustičnog dua "Anđela i Stjepan", a za laganu ljetnu okrijepu pobrinut će se samoborski ugostitelji svojom raznolikom ponudom.

Svi programi su besplatni, za radionice su potrebne prethodne prijave, a sve informacije mogu se naći na stranicama Turističke zajednice grada Samobora: www.samobor.hr/visit

Foto: Edin Tuzlak

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.