Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren i ove godine zajedno u Mjesecu hrvatske knjige!

Hrvatsko društvo pisaca i Poetski tren i ove godine zajedno  u Mjesecu hrvatske knjige!

Hrvatsko društvo pisaca i digitalna pjesnička platforma Poetski tren i ove su godine pripremili zajednički program kao svoj doprinos nacionalnoj manifestaciji Mjesec hrvatske knjige koja je otvorena 15. listopada i traje do 15. studenog. Iako ovogodišnji slogan manifestacije glasi „Pričaj mi“, program HDP-a i Poetskog trena neće pripovijedati i kazivati priče nego će predstaviti četiri nove knjige poezije, svakoga tjedna po jednu, među kojima su čak tri ovogodišnja pjesnička prvijenca: Život u modrozelenoj aleji Ivana Kapeca (HDP), Leptirići u trbuhu, glave na kolcima Nikole Strašeka (OceanMore) i Popis stvarnih stvari Nikole Šerventića (Jesenski i Turk). Seriju će zaključiti predstavljanje nove knjige poezije Profane književnog velikana ovih prostora Bore Ćosića u izdanju HDP-a za koju je nedavno nagrađen regionalnom pjesničkom Nagradom Stjepan Gulin na 4. Škurama – Međunarodnom festivalu suvremene književnosti Šibenske književne ure.

 Poetski tren: Ivan Kapec – Na početku kao i na kraju

 Zavirite u katalog Poetskog trena na njegovu YouTube kanalu. U Mjesecu hrvatske knjige svaki tjedan očekujte po jedan novi poetski tren iz gore navedenih novih knjiga poezije. Jedan je upravo objavljen, onaj Ivana Kapeca naslovljen Na početku kao i na kraju. Uz autoricu videa i recitatoricu Gordanu Kovačić, u njemu su sudjelovali Adrian Oproiu koji je skladao i producirao glazbu te likovna umjetnica Gordana Špoljar Andrašić čija su djela iz ciklusa Tamna materija korištena u produkciji videa.

Najave videa pogledajte na Facebook stranici Poetskog trena. U slikovnoj formi one donose po nekoliko pjesama iz najavljenih knjiga.

Program HDP-a i Poetskog trena u Mjesecu hrvatske knjige ostvaruje se uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija RH.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.