Novi triler kraljice švedskog noira Camilla Läckberg - Ledeno dijete

Novi triler kraljice švedskog noira Camilla Läckberg - Ledeno dijete

Deveta knjiga iz serije psiholoških trilera o Fjällbacki autorice koja je prodala više od 35 milijuna knjiga

Camilla Läckberg jedna je od najčitanijih autorica na svijetu, često nazivana kraljicom skandinavskog krimića i švedskom Agathom Christie, čije su knjige prodane u više od 35 milijuna primjeraka i objavljene u više od 60 zemalja.

Nakon što je završila studij ekonomije i neko vrijeme radila u struci, 2003. počela je objavljivati kriminalističke trilere smještene u priobalni švedski gradić Fjällbacku, koji joj donose svjetski uspjeh. Prema njima su snimljeni brojni filmovi i televizijska serija Umorstva u Fjällbacki.

Godine 2019. objavila je Zlatni kavez, a 2020. jednako uspješan nastavak Srebrna krila, prema kojima Hollywood trenutačno priprema TV-seriju. Uspješna je poslovna žena i jedna od osnivačica investicijskog društva Invest In Her (Uloži u nju), koje se bavi ženskim poduzetništvom i borbom protiv rodne razlike u plaćama.

U izdanju V.B.Z.-a dosad su objavljeni njezini romani Ledena princeza, Propovjednik, Kamenorezac, Zlosretnik, Skriveno dijete, Sirena, Svjetioničarka, Otok anđela, Zlatni kavez i Srebrna krila. Objavljena su i dva trilera koja je napisala u suradnji s Henrikom Fexeusom: Mentalist i Kult.

„Ledeno dijete bez sumnje je najambiciozniji i najbolji triler Camille Läckberg dosad...ˮ Göteborgs-Posten

...Zima je posebno hladna i ulice Fjällbacke gotovo su puste. Čini se kao da cijelo idilično mjestašce s pogledom na Sjeverno more spava, sve dok nezamisliv slijed događaja ne unese nemir i strah među njegove stanovnike.

Polugola djevojka luta šumom po ledenom zimskom danu. Kad napokon stigne do ceste, iznenada se pojavi automobil koji se ne uspijeva zaustaviti na vrijeme.

Kad detektiv Patrik Hedström i njegov tim istražitelja prime vijest o nesreći, mlada žrtva već je identificirana. Prije četiri mjeseca nestala je na putu kući iz lokalne škole jahanja i nitko je od tada nije vidio. Brzo postaje jasno da je bila podvrgnuta brutalnom mučenju. I vjerojatno nije jedina koja je doživjela takvu sudbinu.

U međuvremenu, Patrikova supruga, spisateljica Erica Falck, istražuje stari slučaj iz prošlosti Fjällbacke – mračnu obiteljsku tragediju koja je dovela do smrti jednog muškarca. Žrtvina supruga osuđena je za ubojstvo, ali Erica osjeća da tu nešto nije u redu. Što ta žena skriva? Kako Erica dublje istražuje slučaj, prošlost počinje bacati sjenu na sadašnje događaje koji potresaju Fjällbacku i Patrik je prisiljen sagledati svoju istragu u potpuno novom svjetlu…

„… Jeziva serijska ubojstva, sablasni interijeri i paralelna radnja iz prošlosti, ispunjena mračnim tajnama… Camilla Läckberg opet je pokazala da ima izuzetan dar za pripovijedanje.ˮ Dagens Nyheter

 „Ledeno dijete bez sumnje je najambiciozniji i najbolji triler Camille Läckberg dosad…ˮ  Göteborgs-Posten

 „Camilla Läckberg nikad nas ne razočara. Jedan od najboljih romana iz serije o Fjällbacki.  Knjiga koju ne možete ispustiti iz ruku dok je ne pročitate.ˮ Čitatelj na Goodreadsu

 Bilješka o autorici:

 Camilla Läckberg jedna je od najčitanijih autorica na svijetu, često nazivana kraljicom skandinavskog krimića i švedskom Agathom Christie, čije su knjige prodane u više od 35 milijuna primjeraka i objavljene u više od 60 zemalja.

Nakon što je završila studij ekonomije i neko vrijeme radila u struci, 2003. počela je objavljivati kriminalističke trilere smještene u priobalni švedski gradić Fjällbacku, koji joj donose svjetski uspjeh. Prema njima su snimljeni brojni filmovi i televizijska serija Umorstva u Fjällbacki.

Godine 2019. objavila je Zlatni kavez, a 2020. jednako uspješan nastavak Srebrna krila, prema kojima Hollywood trenutačno priprema TV-seriju.

Uspješna je poslovna žena i jedna od osnivačica investicijskog društva Invest In Her (Uloži u nju), koje se bavi ženskim poduzetništvom i borbom protiv rodne razlike u plaćama.

U izdanju V.B.Z.-a dosad su objavljeni njezini romani Ledena princeza, Propovjednik, Kamenorezac, Zlosretnik, Skriveno dijete, Sirena, Svjetioničarka, Otok anđela, Zlatni kavez i Srebrna krila. Objavljena su i dva trilera koja je napisala u suradnji s Henrikom Fexeusom: Mentalist i Kult.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.