Pasionska baština i MH organiziraju radionicu 'Rajmund Kupareo: Muka Kristova'

Pasionska baština i MH organiziraju radionicu 'Rajmund Kupareo: Muka Kristova'

U sklopu 32. Pasionske baštine održava se čitav niz vrlo zanimljivog programa, a mi danas izdvajamo jedan koji je vezan uz književnost. Naime, u sklopu Pasionske baštine Odjel za kazalište i film Matice hrvatske (zajedno s udrugom Pasionska baština) organizira radionicu Sanje Nikčević naslovljenu  RAJMUND KUPAREO: MUKA KRISTOVA ILI ZA KOGA JE PRAVEDNIK RASPET. Radionica 'Iskustvo čitanja dramskog teksta' održava se u ponedjeljak, 13. ožujka 2023. u 18 sati u Dvorani Jure Petričevića, Ulica Matice hrvatske 2, Strossmayerov trg 4, u Zagrebu.

Dr. sc. Sanja Nikčević u ovoj će prigodi kroz oblik radionice organizirati predavanje ali i razgovor u nekoliko cjelina: najprije je na redu tema koja glasi: 'Zajedničko čitanje bez predrasuda i stereotipa  otkriva  u drami o Kristovoj muci cijeli jedan svijet'. Zatim slijedi tema 'Razgovor i analiza  produbljuju vlastito iskustvo spoznaje svijeta oko sebe  i sebe sama kroz neke odgovore na važna pitanja.' A pitanja su: - zašto se  Baraba obratio; - zašto Juda  nije mogao tražiti oprost od Isusa; - zašto je Pilat poslušao židovske starješine; - čija je Veronika zaručnica; - za koga je pravednik raspet; - tko ste vi u toj priči i zašto?

Najava je dovoljno zanimljiva i poticajna za odlazak u MH na propitivanje o važnom, dosad zanemarenom autoru (dok ga u interes javnosti nije stavila upravo spomenuta znanstvenica), te o temama vezanima za Korizmu i očekivanje Uskrsa – sve kroz program Pasionske baštine i vrijedne sudionike, te vjernu publiku.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.