Solistički koncert Dore Petković, jedne od najtalentiranijih mladih pijanistica, bivše učenice Glazbene škole u Varaždinu, 8 listopada, u Koncertnoj dvorani Škole

Solistički koncert Dore Petković, jedne od najtalentiranijih mladih pijanistica, bivše učenice Glazbene škole u Varaždinu, 8 listopada, u Koncertnoj dvorani Škole

U Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu u utorak, 8. listopada koncert će održati jedna od najtalentiranijih mladih pijanistica, bivša učenica Glazbene škole u Varaždinu Dora Petković. Diplomirala je (Master of Arts in Specialised Music Performance with a Solo Performance Major) na FHNW Musik–Akademie u Baselu, u klasi prof. Filippa Gambe. Klavir je počela učiti u dobi od osam godina u klasi prof. Lee Šantek u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je maturirala 2014. godine. Paralelno pohađa i Prvu gimnaziju Varaždin, a 2019.. diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Srđana Čaldarovića.
Dora redovito osvaja nagrade na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih se ističu: 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju Pia Tebaldini u Brescii 2008.g., 1. apsolutna nagrada na Međunarodnom natjecanju Giovani Musicisti u Trevisu 2011.g., 1. mjesto na Međunarodnom natjecanju Insula u Izoli (Slovenija) 2014. g., posebna nagrada na Premio pianistico internazionale "Stefano Marizza" u Trstu 2015.g., 2. nagrada na 55. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zagrebu 2017.g., 2. nagrada na EPTA Međunarodnom natjecanju za mlade pijaniste u Osijeku 2017.g., 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 5 2019.g., apsolutna 1. nagrada na Međunarodnom natjecanju Citta di Palmanova 2019.g., 2. nagrada na međunarodnom online natjecanju Leopold Bellan 2020.g., 2. nagrada na G-Clef međunarodnom online natjecanju 2021. godine.

Godine 2018. kao sudionica Tel-Hai International Piano Master classes osvojila je nagradu Memorial Marina Bondarenko za izvanrednog sudionika masterclassa. Iste godine osvojila je stipendiju Lions kluba Portogruaro kao sudionik na Festival Musicale di Portogruaro u Italiji. Godine 2022. osvojila je nagradu za najbolji recital na "55. Tribini Darko Lukić" u Zagrebu. Hrvatska glazbena mladež Varaždin i Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu dodijelili su joj nagradu Krajanski za recital održan u lipnju 2023 u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.
Nastupala je kao solist s Varaždinskim komornim orkestrom u Glazbenoj školi Varaždin (2010.) i na Varaždinskim baroknim večerima (2011. i 2013.). Akademsku godinu 2017. /2018. provela je na studentskoj razmjeni Erasmus u Parmi u Italiji u klasi prof. Andree Padove, gdje je nastupala kao solist s Orchestra Regionale dell Emilia– Romagna. Pohađala je seminare kod brojnih istaknutih pedagoga (Dmitry Bashkirov, Viktor Derevianko, Natalia Trull, Jerome Rose, Grigory Gruzman, Aleksandar Madžar, Peter Jablonski itd).
Na programu će biti djela B. Kunca, A. Skrjabina, M. Ravela i S. Rahmanjinova.

Koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu počinje u 19 sati, a ulaz e slobodan.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.