Muzej Mimara, 1. - 10. rujna: Deset u 10 dana - izložba odabranih radova studenata ALU Sveučilišta u Zagrebu

EVA

Muzej Mimara, od 1. - 10. rujna priređuje izležbu pod naslovom Deset u 10 dana. Izložba je to odabranih radova najdarovitijih studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u popratnom tekstu na webu piše:
Možda ne jedino, ali zasigurno vrlo aktualno mjesto na kojem se uvijek može pronaći svježina suvremenog stvaranja u likovnim umjetnostima, kao i svake godine, tako i ove, bila je Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se od 8. do 15. lipnja odvijala završna izložba studenata.

Promišljanja u duhu suvremenog življenja, interaktivnost, podjednako snaga tradicije i snaga osobne nadarenosti, izlaz iz temeljnih likovnih i stvaralačkih okvira, uvijek s pogledom prema unaprijed. Sve su to odlike i karakteristike u pristupu umjetničkog stvaralaštva deset izdvojenih umjetnika viših godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. , Ovajput
Ivana Bajcer, Andrej Beštak, Agata Lučić, Antonia Maričević, Ana Mendeš, Ana Penić, Karlo Ris, Ivan Stanišić, Eva Vučković i Lucija Žuti svojim radovima šalju fantastičnu sliku i snažnu poruku izražavajući svaki svoju priču, razloge i probleme, pristupajući mnogobrojnim likovnim disciplinama. 

Na fotografiji - Eva Vučković

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.