Izložba "Portreti" i predstava "Mala čuda" u dvorcu Trakošćan

Izložba "Portreti" i predstava "Mala čuda" u dvorcu Trakošćan

Dvor Trakošćan je u petak, 28.06. održao umjetničku večer koja je privukla mnogobrojne posjetitelje u muzej.  Večer je započela otvorenjem izložbe „Portreti“ u prizemlju dvorca. Izložba je rezultat spontane i inspirativne suradnje fotografkinje Ane Mihalić Perica i slikara Ivana Meseka. Ovaj fascinantan spoj fotografije i slikarstva oduševio je posjetitelje, nudeći im dubok uvid u različite aspekte ljudskih portreta. Radovi Ane Mihalić Perica i Ivana Meseka pokazali su se kao savršen tandem, spajajući različite umjetničke pristupe u jedinstvenu cjelinu koja je izmamila brojne pohvale.  

Nakon otvorenja izložbe, u 21 sat, posjetitelji su imali priliku besplatno pogledati predstavu „Mala čuda“ u izvedbi Exit teatra. Tragikomična monodrama glumice Sanje Milardović premijerno je izvedena 12. studenog 2021. godine u Studiju EXIT, a sinoć je još jednom dokazala svoju umjetničku vrijednost i aktualnost. Predstava istražuje slojeviti narativ kroz kombinaciju sadašnjosti i prošlosti spisateljice Ane, isprepleten s nadrealnom i apsurdnom pričom o Flori, glavnom liku njenog romana. „Mala čuda“ predstavljaju nastavak platforme mladih autora umjetničke organizacije TeatruM, te su dio produkcije koja se bavi tzv. ženskim pričama i ženskim autoricama.

 Ulaz na oba događanja bio je besplatan, što je omogućilo širokom spektru posjetitelja da uživaju u ovoj kulturnoj večeri.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.