Samostalna izložba Smiljane Brezovec Meštrić u Kerameikonovoj galeriji K10, otvara se 21. srpnja u 19 sati

Samostalna izložba Smiljane Brezovec Meštrić u Kerameikonovoj galeriji K10, otvara se 21. srpnja u 19 sati

"Crni oblak, šarena kiša" naslov je samostalne izložbe keramičkih skulptura, skulpturalnih kompozicija, objekata i instalacija kojima se varaždinska keramičarka Smijana Brezovec Meštrić predstavlja u Kerameikonovoj galeriji K10, Kukuljevićeva 10, Varaždin. Otvorenje izložbe: petak, 21. srpnja u 19 sati, a uz otvorenje izložbe bit će u Kerameikon-u upriličena i promocija knjige Višnje Slavica Gabout „Suvremena keramika i nove strategije“ (izdavač ULUPUH, svibanj 2023., tisak Kerschoffset Zagreb). promotorica: Ksenija Kipke

 Organizator: KERAMEIKON-HKU, Hrvatsko keramičarsko udruženje, Kustosica izložbe: Višnja Slavica Gabout, Koordinacija i asistencija: Željka Bračko, Izložbu su omogućili Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Varaždin i Varaždinska županija.

O autorici izložbe:

Smiljana Brezovec Meštrić rođena je 1962. u Prelogu. Keramikom se bavi od 1996. Educirala se u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih u Varaždinu, a stručno usavršavala na mnogim radionicama (Gustav Weiss), seminarima i stručnim putovanjima. Izlaže skupno od 1996., a samostalno od 2002. Održala je do sada osam samostalnih izložbi (Varazdin, Čakovec, Zagreb, Biograd n/m, Koprivnica, Našice), a sudjelovala na stotinjak skupnih nacionalnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Radovi joj se nalaze u zbirkama muzeja i javnih ustanova Koprivnice, Našica, Pule, Čakovca i Varaždina te u privatnim zbirkama. Članica je ULUPUH-a, HZSU-a, HDLU-a Varaždin i KERAMEIKON-a.

Nagrade i priznanja

1997. Varaždin Priznanje na izložbi „Hommage baroku“

1998. Rad objavljen u njemačkom časopisu „Neue Keramik“

2002. Zagreb Otkupna nagrada grada Pule, na izložbi “Flower Vases 2002“

2003. Rab Počasna diploma na izložbi “Ceramic Plates 03

Varaždin Varaždinska televizija snimila dokumentarni film

„Smiljana Brezovec Meštrić – Umjetnik u gradu“

2004. Zagreb 1. nagrada na susretu kipara, Kulturni centar Centra Kaptol

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.