Zagrebačka Pivana priredila je druženje pivskih znalaca o kućnom pivarstvu

PIVANA

Zagrebačka Pivana  priredila je druženje pivskih znalaca  kako bi se razmjenila iskustava i znanja  o kućnom pivarstvu . Pod moderatorskom palicom radijskog voditelja i  pivskog sommeliera Milana Peha  razgovaralo se o sastojcima piva i detaljima u njihovom procesu pripreme, stilovima kuhanja i čuvanja te drugim postupcima u proizvodnji tog pića.

„Pivo je odavno mnogo više od tek popularnog pića a u njegovoj pripremi uz sve širi izbor sastojaka s kojima mali pivari danas eksperimentiraju, presudan sastojak često čine ljubav i entuzijazam u njegovoj pripremi“, izjavio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk, koji je održao predavanje o pivskoj teoriji, kao i o važnosti vode kao ključnog sastojka za pivo.Predstavnici male pivovare Hotch Potch, ujedno i prošlogodišnji pobjednici natjecanja kućnih pivara iznijeli su svoja iskustva  o tome kako se otvara vlastita pivovara. Juicy Pale ale ove pivovare već se može pronaći u bolje opremljenim trgovinama, a njihova su iskustva poslužila kao inspiracija pivskim entuzijastima koji se još možda nisu odlučili za vlastitu pivsku priču. 

Prikazana je i oprema za homebrewing (kućnu pripremu piva) a kušalo se i novo pivo iz Grif mikropivovare. Grif mikropivovara otvorena je potkraj 2017. godine i proizvode svježa,  aromatična,  nepasterizirana i nefiltrirana piva.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.