Bečka adventska ponuda - vožnja brodom po Dunavu

Bečka adventska ponuda - vožnja brodom po Dunavu

Prvi božićni sajam u Beču nalik onima kakve danas poznajemo održan je davne 1626. godine. Tada su pred katedralom sv. Stjepana od sredine prosinca do 9. siječnja na sajmu prodavani razni proizvodi. Modernija je verzija božićnog sajma održana 1764. te je od tada nekoliko puta mijenjana lokacija održavanja. Tek 1975. božićni sajam seli na svoju današnju lokaciju ispred zgrade gradskog poglavarstva. Adventska ponuda u Beču obuhvaća preko 20 božićnih sajmova i mnoštvo aktivnosti za odrasle i djecu. To čini Beč nadaleko poznatom božićnom destinacijom, a bečki božićni sajam jednim od najboljih na svijetu.

U bogatu adventsku ponudu ubraja se i vožnja brodom po Dunavu. U preko sat vremena vožnje Dunavskim kanalom gostima se nudi mogućnost uživanja u pogledu na grad uz šalicu toplog napitka. U ponudi su još i tematske večernje plovidbe i brunch na brodu koji se održava svake adventske nedjelje.

Uz vožnju Dunavskim kanalom u Beču, postoji i mogućnost odlaska brodom u Bratislavu. Twin City Liner poduzeća Central Danube od 24. studenog do 23. prosinca svaku subotu i nedjelju prevozi putnike iz Beča u Bratislavu. Jedinstveni božićni ugođaj adventskog sajma u starom gradu Bratislave oduševit će svakog posjetitelja. Gastronomske delicije, rukotvorine i božićne pjesme samo su dio ponude slovačke metropole. S Twin City Linerom posjet Bratislavi i povratak u Beč mogući su u istom danu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.