U bečkoj zračnoj luci odmah po dolasku turiste dočekuju natpisi „Welcome to Vienna. Not #Vienna"

beč

u okviru aktualne promidžbene kampanje u Njemačkoj i Velikoj Britaniji bečka turistička zajednica „WienTourismus“ pod motom „Manje fotografija, više doživljaja“ poziva na putovanje prepuno užitaka i digitalnu detoksikaciju. U lovu na najbolju fotografiju turisti često zaboravljaju uživati u okolini i turističkoj destinaciji na kojoj se nalaze. Do kraja studenog publika u Hamburgu, Berlinu i Londonu moći će stoga na 700 lokacija diljem grada vidjeti reklamne plakate na kojima su poznate bečke znamenitosti poput slavnog “Poljupca“ Gustava Klimta prekriveno velikim crvenim hashtagom uz natpis „See Vienna – not #Vienna“. Kampanja je na duhovit način prilagođena i društvenim mrežama, a najavljene su i prezentacije 360 stupnjeva videa.

I bečki se muzej Belvedere, gdje je ova slika inače izložena, početkom studenog pridružio akciji. Stvarno je umjetničko djelo tri dana bilo zamijenjeno replikom preljepljenom ogromnim hashtagom. No kako posjetitelji ne bi ostali zakinuti za doživljaj po koju su došli, stvarna je slika bila postavljen u susjednoj prostoriji kamo su iznenađene posjetitelje usmjeravali djelatnici muzeja. Iz muzeja su poručili kako su se u ovu akciju uključili jer se raduju svim interakcijama na društvenim mrežama, ali žele stvoriti balans između digitalne komunikacije i doživljaja umjetnosti.

Posjetitelje glavnog grada Austrije i u bečkoj zračnoj luci odmah po dolasku dočekuju natpisi „Welcome to Vienna. Not #Vienna“, a u turističkom info centru u središtu grada tijekom cijelog studenog besplatno se iznajmljuju ekspresni fotoaparati, kako bi se turiste potaknulo manje korištenje mobitela tijekom boravka u Beču.

Iz turističke zajednice naglašavaju kako oni nisu protiv društvenih mreža jer su one jako važne i za njihovo poslovanje, nego da se kampanja samo na duhovit način bavi temom digitalizacije.

izvor - eurocoom

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.