Potpora HVS-ovoj kandidaturi za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu 2022.

POTPORA VATERPOLU

U povodu Odluke Vlade kojom se daje potpora Hrvatskom vaterpolskom savezu za podnošenje kandidature za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu 2022. godine, predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je predstavnike Hrvatskog vaterpolskog saveza, predsjednika Predraga Svobodu, dopredsjednika Pericu Bukića i izbornika Ivicu Tucaka.Čelnici HVS-a zahvalili su predsjedniku Vlade na potpori vaterpolu, kao jednom od najtrofejnijih hrvatskih športova. Istaknuli su da je od osamostaljenja Hrvatska osvojila 24 medalje na velikim natjecanjima, od čega u posljednjih 11 godina čak 19 medalja.
 
Predsjedniku Vlade predstavljen je projekt kandidature Hrvatskog vaterpolskog saveza za organizaciju LEN Europskog prvenstva u vaterpolu u Splitu 2022. Ukoliko na sastanku u Bruxellesu HVS-u bude povjerena organizacija Europskog prvenstva u vaterpolu, Središnji državni ured za šport će u izradi prijedloga državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, na svojim proračunskim pozicijama planirati adekvatna sredstva u svrhu organizacije tog prvenstva.
 
Hrvatski vaterpolski savez do sada se već više puta dokazao kao odličan organizator velikih natjecanja od kojih se ističu Svjetsko prvenstvo juniora u Šibeniku 2009. godine, zatim Europsko prvenstvo juniora u Rijeci 2011. godine dok je najbolji dokaz organizacijskih sposobnosti  Europsko prvenstvo seniora u Zagrebu 2010. godine.
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.