Besplatna sljemenska žičara pokazala se kao pun pogodak

Besplatna sljemenska žičara pokazala se kao pun pogodak

Uvođenjem besplatne vožnje Žičarom Sljeme za sve Zagrepčanke i Zagrepčane, broj njenih korisnika se više nego udvostručio u odnosu na isto razdoblje lani, priopćili su iz Grada Zagreba.

Ističu da je u razdoblju od 4. svibnja, kada je uvedena mjera, do 30. lipnja iskorišteno 69.305 karata, dok su u istom razdoblju prošle godine prodane 29.264 karte. Od te brojke oko dvije trećine, odnosno 47.000 korisnika, su Zagrepčanke i Zagrepčani, rekao je gradonačelnik Tomašević predstavljajući prve rezultate korištenja besplatne žičare. Dodao je kako ove brojke pokazuju uspješnost mjere, te iskazao zadovoljstvo da građani Zagreba sve više koriste žičaru koju su zbog kredita bivše gradske uprave ionako već bili subvencionirali s 90%, te je pravedno da oni koji plaćaju porez u Zagrebu koriste žičaru bez plaćanja. 

- Osim toga, korištenjem žičare za pola se smanjilo i korištenje osobnih automobila za dolazak na Medvednicu, čime ispunjavamo važan cilj zaštite parka prirode i unapređujemo kvalitetu rekreacije za sugrađane - zaključio je gradonačelnik.

Grad Zagreb

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.