Novom zapovjedniku varaždinskih Purgara predana sablja, statusni pojas i novi kombi

Novom zapovjedniku varaždinskih Purgara predana sablja, statusni pojas i novi kombi

Novom zapovjedniku Varaždinske građanske garde Bojanu Hegediću, u nazočnosti gradonačelnika Grada Varaždina i nadzapovjednika garde dr. sc. Nevena Bosilja u ponedjeljak, 10. lipnja u Gradskoj vijećnici predana je sablja. 

Tim činom je Hegedić i formalno preuzeo tu časnu dužnost,  a sablju i zapovjednički pojas mu je predao dosadašnji zapovjednik Dražen Loparić kojemu se gradonačelnik zahvalio na svemu što je činio obnašajući dužnost zapovjednika od  2018. godine.U nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Lovre Lukavečkog, tajnika Udruge VGG-a Hrvoja Seleca i bivšeg zapovjednika Dražena Loprića gradonačelnik je ispred vijećnice novom zapovjedniku čestitao te predao i ključeve kombi vozila koji će se služiti varaždinski „purgari“.

Prilikom primanja delegacije Varaždinske građanske garde u gradskoj vijećnici, gradonačelnik je iskoristio priliku te je svečano predao medalju i monografiju mladom gardistu, članu bubnjarske sekcije Marku Ljuboviću. Osim čestih izlazaka na smjenu straže, proaktivni Ljubović je početkom godine skladao Varaždiner Grenadiermarsch, a jedan primjerak skladbe predao je gradonačelniku. Skladba će biti premijerno izvedena u vrijeme održavanja Špancirfesta.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.