Poručnica Ana Antolić biciklom stigla na vojno hodočašće u Lourdes

Poručnica Ana Antolić biciklom stigla na vojno hodočašće u Lourdes

Ovih 1700 kilometara vožnje od Raktija do Lourdesa posvećeno je hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu hrvatske države, poručila je poručnica Antolić

Zapovjednica 4. voda u Zaštitnoj satniji Počasno-zaštitne bojne poručnica Ana Antolić biciklom je, nakon 13 dana, u sklopu biciklističkog maratona, kao dio sedmeročlane ekspedicije Udruge Tigar, odvezla dionicu od Rakitja do Lourdesa u Francuskoj, gdje se trenutačno nalazi na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja.

Naime, poručnica Antolić je 10. svibnja sa članovima Udruge Tigar krenula iz Rakitja na vožnju dugu ukupno 1700 kilometara koja je, rekla je, bila iznimno zahtjevna s obzirom na vremenske uvjete poput kiše i vjetra, koji su ih pratili tijekom puta.

„Etapu od Rakitja do Lourdesa sam zajedno s kolegama iz Udruge Tigar uspješno odvozila u 11 etapa unatoč brojnim izazovima“, rekla je poručnica Antolić te pojasnila kako za nju ovaj biciklistički maraton ima i duhovno značenje.

„Ovih 1700 kilometara vožnje od Raktija do Lourdesa posvećeno je hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu hrvatske države, a posebice poginulim i nestalim pripadnicima Tigrova, koji su imali neizmjernu ulogu u Domovinskom ratu, poručila je na kraju poručnica Antolić“.

Poručnica Antolić zadnje četiri godine postiže izvanredne rezultate na vojnim i civilnim sportskim natjecanjima, ali i u vojnoj izobrazbi te obuci.

Posljednje veliko natjecanje na kojemu je odnijela pobjedu u ženskoj kategoriji bilo je 2023. godine, Štit domovine 2023., koje je održano na području Zagreba i planine Medvednice, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova.

No, njezini uspjesi sežu puno ranije. Prva medalja u Hrvatskoj vojsci bila je u streljaštvu 2021. godine, u ženskoj ekipi Počasno-zaštitne bojne, kada je osvojila drugo mjesto na 25. prvenstvu OSRH u streljaštvu. Za Anu je 2022. godina bila jedna od najuspješnijih natjecateljskih. Osvojila je drugo mjesto na prvenstvu OSRH u krosu, zatim prvo mjesto na natjecanju u krosu u organizaciji Zapovjedništva za potporu. Kruna svega stigla je na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2022., prvo mjesto u ženskoj konkurenciji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.