Varaždinci uz pjesmu Ja sam Varaždinec dočekali Zlatka Dalića u njegovoj ulici.

dalić

Varaždinci uz pjesmu Ja sam Varaždinec dočekali Zlatka Dalića u njegovoj ulici.Ja sam Varaždinec, Varaždinec Dalićev sam sin.. pjesma je kojom su Varaždinci dočekali svog nogometnog velikana.Ipred njegove kuće u Varaždinu dočekali su ga susjedi, prijatelji,kolege novinari i fotoreporteri koji su pratili njegov rad u NK Varteksu. Ganut, Zlatko Dalić samo je grlio svoje razdragane sugrađane.

- Dragi moji susjedi, bio sam i pred sto tisuća ljudi, ali ovo me zaista dirnulo. Znam koliko dobre susjede i sugrađane imam, ali ovo zaista nisam očekivao. Drago mi je da ste prepoznali da smo igrali za našu Hrvatsku, da smo dali sve od sebe i da je ovaj rezultat hvalevrijedan. Jučerašnji doček u Zagrebu teško će se ponoviti u hrvatskoj povijesti, osim ako postanemo svjetski prvaci. No i ovaj doček za mene isto toliko znači, jer znam da je iz vašega srca, od mojih susjeda, od mojih sugrađana. Puno puta sam rekao da se ne sramim svojeg porijekla, odakle sam krenuo, iz svog rodnog grada, ali puno puta sam rekao i da je meni Varaždin dao sve u životu, dao mi je šansu da budem ono što jesam i da sve ovo napravim, tako da ja s ponosom ističem da sam ja Varaždinec - rekao je Dalić pred svojim susjedima.- Ovo što sam ja doživio od vas, kao netko tko je u grad došao sa strane, ovakve osjećaje ljubavi i iskrenosti, za ovo vrijedi živjeti i biti jednostavan čovjek. Pit ću i dalje kavu s kim sam i prije pio, družiti se s istim ljudima, ovo ništa neće promijeniti. Zato smo i sve ovo napravili, mislim da nam fali pozitive, jednostavnosti, normalnih ljudi... rrekao je Dalić i od srca zahvalio na dočeku i podršci, uz poruku "Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska".

Takvog Varaždinca grad treba zaslužiti. A ostalo pogledajte u filmiću novinara Aleksandra Grabarića, koji je godinama pratio njegov rad u Varaždinu.

https://www.facebook.com/sasha.grabaric/videos/10214210040138669/?t=16

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.