Grad Varaždin objavljuje poziv na zbor građana radi novog imena parka

Grad Varaždin objavljuje poziv na zbor građana radi novog imena parka

Grad Varaždin objavljuje poziv na zbor građana koji žive na području Vodovodne ulice, Ulice Ratimira Hercega, Ulice Vjekoslava Rosenberg-Ružića, Ivanečke ulice, Lepoglavske ulice, Ulice Miroslava Pismodija i Ulice Bože Težaka radi davanja mišljenja o utvrđivanju naziva nekretnina, u naravi zelene šumske površine, koja se širinom protežu između južnog zida varaždinskog gradskog groblja i Vodovodne ulice, i to k.č.br. 14070, 14071, 14072, 14075, 14076, 15574/2, 15574/3 i 15721 k.o. Varaždin, imenom Park Varaždinske građanske garde.

 Zbor građana će se održati dana 2. svibnja u prostorijama bivšeg Vijeća 4. mjesnog odbora Varaždin (Trakošćanska ulica 24) s početkom u 17 sati.

Nadamo se da će i taj dio grada ujedno uskoro dobiti i klupe i prikladno uređenje kao što je nedavno urađeno na na šetnici uz Autobusni kolodvor na Kapucinskom trgu prema Ulici Ivana Režeka u Varaždinu gdje su ovog proljeća postavljene klupice pa je taj prostor, uz prijašnju sadnju drveća, dobio izgled kakav su željeli učenici Prve gimnazije u Varaždinu.

Do realizacije te ideje došlo je zahvaljujući pobjedi Grada Varaždina u ekološkoj akciji „Od izvora do mora“,  koju su prošle godine organizirale tvrtke Coca-Cola i Konzum te Udruga gradova i Jutarnji list. U Aleji Ivana Režeka te  na zelenoj površini uz Autobusni kolodvor djelatnici Parkova su u studenom prošle godine posadili stabla 18 gledicija  i 12 stupastih tisa, a sredstva za sadnju osigurali su sponzori akcije „Od izvora do mora“ u ukupnom iznosu 14 tisuća eura.

 Sadnjom drveća i postavljanjem 4 klupica  Grad Varaždin je u potpunosti ispunio zahtjev i želju učenika za oplemenjivanje tog prostora. Naime, učenici Prve Gimnazije predali su gradonačelniku Grada Varaždina dr. sc. Nevenu Bosilju peticiju s 300  potpisa sakupljenih  u sklopu Aktivističke radionice u okviru projekta Grad na drugi pogled. Tražili su postavljanje klupa na stajalištima na Autobusnom kolodvoru i sadnju stabala uz zid Kapucinske crkve kako bi se formirao hlad.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.