Kandidat za Komunikatora godine: Let 3 upućuje kritiku društvu balansirajući između humora i bizarnosti

Kandidat za Komunikatora godine: Let 3 upućuje kritiku društvu balansirajući između humora i bizarnosti

Riječki rock sastav Let 3 kandidat je za nagradu Komunikator godine. Žiri Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću ističe da taj bend koji je na sceni već 37 godina, pozornost publike privlači originalnim izričajem balansirajući između humora i bizarnosti.

„Zahvaljujući provokativnom tekstu i scenskom nastupu Let 3 je s pjesmom 'Mama ŠČ!' prošle godine premoćno osvojio simpatije publike na Dori. Prepoznavanje relevantne teme nagradila je i europska publika pa je hrvatski izvođač prvi put nakon šest godina ušao u finale Eurosonga. Let 3 desetljećima gradi svoju prepoznatljivu komunikaciju i brend, publika zna što očekivati od njih, a kroz prošlogodišnji su iskorak vratili pažnju hrvatske javnosti za Doru i Eurosong što se ogleda i u interesu za ovogodišnjeg izvođača i njegovu pjesmu. Kritikom ratnih zbivanja te progovaranjem o ratnim bizarnostima Letovci su još jednom pokazali da na sebi svojstven način znaju prepoznati goruću temu i obraditi je zadržavajući prepoznatljiv stil. Kritika društva kroz koketiranje s kontroverznim istupima prepoznatljivo je obilježje ove skupine koja još jednom nikoga nije ostavila ravnodušnim“, kazao je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.

Na pitanje članovima Leta 3 kako su se se osjećali kad su doznali da su kandidati za nagradu Komunikator godine, Damir Martinović Mrle je odgovorio u svojem prepoznatljivom stilu: Bili smo sretni, koliko sretan možeš biti kad ti svako malo netko kljucne jaja.” Komunikaciju benda ocjenjuje kao kvalitetnu, a o tome što je najvažnije za javnu komunikaciju, kaže: „Ugledajte se na Milanovića i Plenkovića. Oni svako jutro opale šljagu jedan drugome preko novina i svijet na čas postane bolje mjesto. Svi bi mogli učiti od njih!“ Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRixa HUOJ-a. Ona se dodjeljuje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću. Ove su godine četiri kandidata za nagradu Komunikator godine. Nagrada za Komunikatora godine bit će dodijeljena na svečanosti Grand PRixa u ponedjeljak 22. travnja u Ludoj kući u Zagrebu.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.