Teretni zrakoplov Boeing 747 letio je za Belgiju, no nakon 90-ak minuta leta na visini od 9144 metra morao se okrenuti i vratiti u New York jer je konj pobjegao iz prtljažnika i izazvao kaos." U avionu je živa životinja, konj. Uspio je pobjeći, ne možemo ga vratiti ", rekao je pilot leta 4592 Iceland Air Atlanta. Ujedno je kontroli letenja rekao da je s avionom sve u redu, ali da je zabrinut za konja na slobodi. Zatim je zatražio da veterinar dočeka zrakoplov kada ponovno sleti u međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy.

Dok se zrakoplov vraćao tijekom incidenta, pilot je rekao da je zbog težine zrakoplova morao izbaciti 20 tona goriva "istočno od Nantucketa", popularne enklave bogataša u blizini Massachusettsa, izvijestio je BBC.

Nije poznato zašto je konj prevezen, najvjerojatnije je riječ o trkaćem konju. Također nije jasno kako je konj "houdinijevski" pobjegao - kada je avion sletio u zračnu luku, nije bio vezan. " Trebate li pomoć? ", upitala je kontrola zračnog prometa pilota nakon što je zrakoplov stigao, no pilot je rekao da im treba samo pomoć na stajanci jer je konj u nevolji.

Avion je kasnije tog dana poletio i uspješno sletio u zračnu luku Liege. Ovakav incident nije bio prvi - u kolovozu se, primjerice, medvjed otrgnuo iz kontejnera na letu Iraqi Airwaysa iz Dubaija za Bagdad. RTVSLO/FOTO - ILUSTRACIJA AP