Washington Post javlja da je National Geographic otpustio 19 zaposlenika. Neki od njih potvrdili su to i na društvenim mrežama. " Imao sam veliku sreću raditi s nevjerojatnim novinarima i pričati važne, globalne priče. Bila mi je čast, " tweetao je jedan od iskusnijih kreatora, Craig Welch. Oprostili su se i Michael Greshko i Nina Strochlic.National Geographic, časopis s više od stoljeća povijesti pisanja o prirodi, čovječanstvu, kulturi, znanosti i posebno geografiji i povijesti, unatoč tome će nastaviti objavljivati ​​mjesečna izdanja, rekao je glasnogovornik časopisa za CNN u srijedu.

Umjesto otpuštenih, ubuduće će uredničke poslove obavljati nezavisni pisci. vanjskih suradnika i nekoliko preostalih urednika, izvještava Washington Post." Promjene osoblja neće promijeniti našu sposobnost obavljanja ovog posla, ali će nam dati veću fleksibilnost da ispričamo različite priče i zadovoljimo publiku na mnogim platformama ", rekao je glasnogovornik. " Svaka sugestija da će nedavne promjene imati negativan utjecaj na časopis ili kvalitetu našeg pripovijedanja jednostavno je lažna ", dodao je.

U sklopu mjera smanjenja troškova koje je uvela matična tvrtka Disney, časopis National Geographic od iduće godine više neće biti dostupan na prodajnim mjestima u Sjedinjenim Državama. Na kraju 2022. National Geographic imao je 1,7 milijuna pretplatnika.

Suvišnost u američkim medijima

Bilo je dosta otkaza u američkoj medijskoj industriji tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Televizijska mreža CNN prošle je godine u dva kruga otpustila nekoliko stotina zaposlenika nakon što je propala ideja o platformi za streaming sadržaja CNN+. U prosincu prošle godine otpušteno je gotovo 200 ljudi odnosno 12 posto zaposlenika objavilo je na Buzzfeedu. U svibnju ove godine Vice Media je otpustila desetak zaposlenika, a zatim proglasila stečaj.