Lions club Varaždin brončanom maketom približio Stari grad slijepim osobama i gradu podario novu atrakciju

Lions club Varaždin brončanom maketom približio Stari grad slijepim osobama i gradu podario novu atrakciju

Ispred najposjećenije varaždinske turističke znamenitosti, utvrde Stari grad, postavljena je brončana maketa tvrđe koja će slijepim i slabovidnim osobama omogućiti doživljaj ljepote i monumentalnosti tog prepoznatljivog simbola Varaždina te biti dodatna atrakcija za sve posjetitelje.

Svojim vrijednim radom postavljanje instalacije omogućili su članovi Lions kluba Varaždin o čemu su prigodom predstavljanja makete javnosti govorili predsjednik Miroslav Sardelić i nova predsjednica Maja Šmic koja će uskoro preuzeti tu dužnost. Kako je naglasila u varaždinski Lions klub pristigla je humanitarna snaga  mlađih ljudi koji su željni i voljni pomoći u realizaciji brojnih ovakvih projekata.

stari-grad-lions-3_6492cc9955615.jpg (1024×683)

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina zahvalila se članovima Lions kluba koji su omogućili postavljanje instalacije i time povećali atraktivnost ove turističke točke. Iznijela je i pohvalni podatak da je u lipnju za čak 320 posto povećan broj dolazaka gostiju u Varaždin.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zahvalio se članovima Lions kluba koji su , kako je rekao, na svojim leđima iznijeli ideju i realizaciju ove prekrasne instalacije, kulise Varaždina koju moramo i dalje čuvati i uređivati. – zahvalio se Marković pozvavši sugrađane da paze na gradsku imovinu a svaku vrstu eventualnog vandalizma prijave.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.