Subota u znaku proslave 30. obljetnice Međimurske županije

Subota u znaku proslave 30. obljetnice Međimurske županije

U subotu, 29. travnja, u centralnom dijelu programa Dana Međimurske županije od 9:30 održat će se misno slavlje u crkvi sv. Nikole u Čakovcu, a u 11 sati na Trgu Republike će se – nakon svečanog mimohoda – postrojiti povijesne postrojbe Hrvatske. U Centru za kulturu Čakovec u 12 sati počinje svečana sjednica Skupštine Međimurske županije.Ispred zgrade Doma sindikata u 12 sati će Plesni studio Teuta iz Čakovca sjajnim koreografijama obilježiti Svjetski dan plesa. Vrhunac proslave Dana Županije pratit će još manifestacija diljem Međimurja poput Sajma međimurskih poljoprivrednih proizvoda u centru Čakovca prijepodne, a od 9 sati i izložba starih vozila na Trgu Rudolfa Kropeka, u organizaciji Oldtimer kluba Međimurje.

U 9:30 na Trgu Republike u Čakovcu javna ustanova Međimurska priroda predstavit će i svoju volontersku akciju posvećenu zaštiti faune u našem kraju. Muzej Međimurja Čakovec do 10 do 16 sati održava Dan otvorenih vrata, a podno zidina Staroga grada u 10 sati počinju tradicionalni Dani lovnog kulinarstva u organizaciji Lovačkog saveza Međimurja uz podjelu besplatnih obroka od 13 sati.

U 11 sati na derivacijskom kanalu Hidroelektrane Dubrave održat će se smotra dravskih plovila u organizaciji Nautičkog kluba “Fljojsar” iz Donje Dubrave.Mimohodom u 15 sati započinje Smotra međimurskog folklora i Smotra koreografiranog folkora u organizaciji Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga, a otvorenje je u 15:30 u dvorištu zgrade Zalan u Donjoj Dubravi. Program prvog dana manifestacije – Smotre međimurskog folkora – bit će od 16:30 u sportskoj dvorani Osnovne škole Donja Dubrava.

U 19 sati u Selnici u holu tamošnjeg Dječjeg vrtića slijedi koncert Tomislava Brajše.Tijekom subote održat će i cjelodnevne tradicionalne manifestacije diljem Međimurja: “Zrinski kotlić”, natjecanje udruga u spremanju graha u Donjem Vidovcu, u organizaciji članova Sportskog ribolovonog društva Mrena. U organizaciji Turističke zajednice Sv. Martina na Muri održat će se i Svetomartinska grahijada duž ceste uz Muru kod Skelarske kuće.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.