Britanci iščekuju krunidbu svog kralja i kraljice koja će biti 6. svibnja

Britanci iščekuju krunidbu svog kralja i kraljice koja će biti 6. svibnja

Britanci iščekuju krunidbu svog kralja i kraljice, bit će to veliki događaj i za sve nazočne na ulicama Londona jer priprema se vikend krunidbe, a Buchingenska palača je ovako najavljuje: Krunidba kralja i kraljice supružnika održat će se u Westminsterskoj opatiji u subotu, 6. svibnja 2023.

Službu će voditi nadbiskup od Canterburyja, a ona će odražavati današnju monarhovu ulogu i pogled prema budućnosti, dok je ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši. Njihova Veličanstva stići će u Westminstersku opatiju u povorci iz Buckinghamske palače, poznatoj kao 'Kraljeva povorka'. 

Nakon službe, Njihova će se Veličanstva vratiti u Buckinghamsku palaču u većoj svečanoj povorci, poznatoj kao 'Krunidbena povorka'. Njihovim Veličanstvima će se u ovoj procesiji pridružiti i drugi članovi Kraljevske obitelji.

U Buckinghamskoj palači, kralj i kraljica, u pratnji članova kraljevske obitelji, pojavit će se na balkonu kako bi zaključili ceremonijalne događaje dana.

Kako gledati: detalji o tome kako i gdje gledati uslugu bit će objavljeni u dogledno vrijeme. 

Krunidbeni koncert

U nedjelju, 7. svibnja 2023., BBC i BBC Studios organizirat će i uživo prenositi poseban Krunidbeni koncert u dvorcu Windsor , s nekoliko tisuća pari ulaznica koje će biti dostupne putem javnog glasanja.

Kako se prijaviti: detalji o tome kako se prijaviti za glasovanje za ulaznice bit će objavljeni na ovoj stranici čim budu dostupni.

Krunidbeni veliki ručak

Krunidbeni veliki ručak , na kojem su susjedi i zajednice pozvani da zajedno dijele hranu i zabave, održat će se diljem zemlje, također u nedjelju 7. svibnja 2023.

Kako prisustvovati ili organizirati veliki ručak: posjetite web stranicu The Big Lunch za informacije o uključivanju. 

Velika pomoć

Također u ponedjeljak, 8. svibnja 2023., građani će biti pozvani da sudjeluju u akciji The Big Help Out , koja će potaknuti ljude da i sami pokušaju volontirati i pridruže se radu koji se poduzima za podršku njihovim lokalnim područjima. 

Kako prisustvovati ili organizirati događaj Big Help Out: informacije će biti dostupne na web stranici The Big Help Out od 20. ožujka. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.