Za Uskrs u Beču krajem ožujka i živahni uskršnji sajmovi

Za Uskrs u Beču krajem ožujka i živahni uskršnji sajmovi

Za Uskrs u Beču ponovno i šareni štandovi uskršnjih sajmova. Većina njih otvorila se od 24. ili 25. ožujka, a veselit će posjetitelje do 10. travnja. Ove godine bit će postavljeno više od 200 štandova na pet lokacija, prepunih šarenih ukrasa i poslastica.

Tradicionalni uskršnji sajmovi vraćaju se u Beč krajem ožujka, gdje posjetitelji mogu prošetati među štandovima na kojima se nalaze jarko oslikane pisanice i drugi šareni suveniri te uživati ​​u uskršnjoj kulinarskoj ponudi. Austrijska prijestolnica svake godine privlači brojne posjetitelje na živahne uskršnje sajmove, ove će godine na pet lokacija biti postavljeno više od 200 štandova.

Na trgu ispred dvorca Schönbrunn nalazi se jedan od najpoznatijih sajmova čija je posebnost, između ostalog, vrtuljak napravljen od pronađenih predmeta. "Reciklirani" vrtuljak je na pogon bicikla pa njegova brzina ovisi o sudionicima koji ga voze. Koncerti jazza i swinga uživo dočarat će pravu atmosferu na sajmu koji će se održavati svake subote i nedjelje te na Uskrsni ponedjeljak.

Vrijedi posjetiti i sajam na trgu Freyung , jednom od najvećih i najprepoznatljivijih trgova u starom gradu . Sajam je poznat po lutkarskim predstavama i, naravno, najvećoj "planini pirha", koju svake godine čini oko 40.000 uskrsnih jaja. 

foto: Christian Stemper

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.