Američki milijarder Elon Musk ponovno na vrhu ljestvica najbogatijih na svijetu

Američki milijarder Elon Musk ponovno na vrhu ljestvica najbogatijih na svijetu

Američki milijarder Elon Musk vratio se na prvo mjesto Bloombergove ljestvice milijardera – iako je za kupovinu društvene mreže Twitter potrošio 44 milijarde dolara. Iako je Musk u prosincu pao na drugo mjesto ljestvice najbogatijih, a na vrhu ga je zamijenio glavni izvršni direktor LVMH-a, koji nadzire nekoliko svjetski poznatih luksuznih brendova, Bernard Arnault, već se sve ponovno vratilo na staro.

Musku trenutno najveći prihod donosi tvrtka Tesla.Vrijednost Teslinih dionica padala je zbog problema s proizvodnjom u Kini, Muskovih komplikacija s Twitterom i nekih njegovih kontroverznih izjava. Ove godine Tesline dionice već su poskupjele za 90 posto, sa 108 dolara po dionici u siječnju na današnjih 207 dolara. Musk, koji je osnovao i svemirsku kompaniju SpaceX, tako je ponovno na vrhu ljestvice najbogatijih.

Bloomberg je njegovo bogatstvo procijenio na 187,1 milijardu dolara, a Arnaultovo na 185,3 milijarde dolara. Arnault je na trećem mjestu, dok je osnivač Amazona Jeff Bezos treći na Bloombergovoj listi.

Forbes Muskovo bogatstvo procjenjuje na 219 milijardi dolara, Bezosovo na 171 milijardu dolara, a Arnaultovo na 158 milijardi dolara. Musk je poznat i po tome što je u kratkom roku "uspio" izgubiti 200 milijardi dolara. Za toliko se smanjila vrijednost njegove imovine između studenog 2021. i prošlog prosinca.

Musk je također prvi na Forbesovoj listi. /FOTO: REUTERS

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.