U 118. godini je preminula najstarija osoba na svijetu: Umrla je u snu

U 118. godini je preminula najstarija osoba na svijetu: Umrla je u snu

U domu za umirovljenike u francuskom gradu Toulonu je u snu preminula časna sestra Andre koja je ujedno i najstarija osoba na svijetu, objavi je portal mirovine.hr. Kao najstariju osobu na svijetu ju je proglasila Gerontološka istraživačka grupa.

Sestra Andre pravog imena Lucile Randon, rođena je 11. veljače 1904. godine pa je skoro doživjela i 119. rođendan, a zbog svoje je dobi ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba na svijetu. Iz doma za umirovljenike u kojem je preminula su rekli kako su svi tužni, ali kako je njezina želja bila da se pridruži svojem pokojnom bratu pa je zapravo sada oslobođena. U 2020. godini je za francuski radio rekla da ne zna koja je tajna dugog života.

Sestra Andre rođena je na jugu Francuske 11. veljače 1904. godine, a zanimljivo je da je u 117. godini preboljela koronu.

– Preminula je u snu u staračkom domu u Toulonu. Puno je tuge sad tu… Ali njezina želja je bila da se pridruži svojem voljenom bratu. Za nju, to je oslobođenje – rekao je David Tavella iz doma u kojem je većinu vremena provodila u molitvi. 

– Ne znam koja je tajna. Samo Bog zna odgovor. Doživjela sam puno loših stvari u životu, a za vrijeme rata od 1914. do 1918. godine sam bila dijete i patila sam kao i svi ostali, prenosi Guardian, a u jednom drugom intervju je otkrila kako ju je rad održavao na životu jer je radila sve do svoje 108. godine. 

Prije nje je najstarija osoba na svijetu bila Japanka Kane Tanaka koja je umrla u travnju 2022. godine u 119. godini. Njezine savjete za dug život možete pogledati u ovom tekstu.

 Nicols Tucat /AFP

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.