Predsjednica otvorila Međunarodnu konferenciju „Brendiranje kulture“

Predsjednica otvorila Međunarodnu konferenciju „Brendiranje kulture“

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je Međunarodnu konferenciju „Brendiranje kulture“ u organizaciji projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, desetak mjeseci do početka projekta europske kulturne prijestolnice, a u godini hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

„Taj jedinstveni slučaj u povijesti Europske unije, da jedna njezina članica ima priliku predsjedati Unijom istodobno s programom europske prijestolnice kulture, ne smijemo propustiti iskoristiti za što bolje brendiranje ili mapiranje Hrvatske na zemljovidu Europe“, istaknula je Predsjednica otvarajući konferenciju.

Kazala je kako se radi o izazovu ne samo za Rijeku nego i za cijelu Domovinu, definirajući projekt jedinstvenom šansom kojom Rijeka može znatno unaprijediti svoju infrastrukturu, a koristeći se namijenjenim sredstvima te znanjem i kreativnošću svih uključenih u projekt.

„Naša se Rijeka brendira kroz svoje civilizacijske vrijednosti koje je stvorila i koje su je učinile prijestolnicom kulture“, istaknula je Predsjednica, zahvalivši organizatorima i lokalnoj vlasti na svim naporima uloženim u ovaj projekt iznimne i europske važnosti, koji će gradu i cijeloj Hrvatskoj donijeti dugoročnu kulturnu, gospodarsku i društvenu korist.

Nakon sastanka s organizatorima Rijeka 2020 te gradonačelnicima i načelnicima općina koje su uključene u programe EU prijestolnice kulture, predsjednica Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje kako će za organizaciju EPK sve biti spremno na vrijeme.

„Vidim veliku razliku između prezentacije projekta za veleposlanike i veleposlanice u mom Uredu prošle godine i danas. Mnogo toga se konkretiziralo i proširilo na cijelo kvarnersko područje“, kazala je te poručila kako će u rujnu ponovno u svojem Uredu imati predstavljanje projekta za veleposlanike i veleposlanice kako bi se projekt što više internacionalizirao.

U nastavku boravka u Rijeci, predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje joj je predstavljena povijest i značenje crkve te radovi na obnovi u tijeku, a tamo se susrela i s predstavnicima Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 iz Rijeke.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.