Najava okruglog stola u povodu obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela

Ministarstvo pravosuđa

Povodom obilježavanja Europskog dana žrtava kaznenih djela, sutra 22. veljače 2019. u Ministarstvu pravosuđa, Ulici grada Vukovara 49, dvorani 706 – Vidikovac, održat će se okrugli stol  s početkom u 10:30 sati.

Tema okruglog stola je „Pojedinačna procjena žrtve – praktična iskustva i izazovi“, a cilj je raspraviti o iskustvima i izazovima u provedbi pojedinačne procjene žrtve kao i o mogućim načinima unaprjeđenja suradnje s tijelima, organizacijama i ustanovama koje pružaju pomoć i podršku žrtvama kaznenih djela.
 
Planirana su izlaganja predstavnika Ministarstva pravosuđa, suda, Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odjela za podršku žrtvama i svjedocima te organizacije civilnog društva uključene u program Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela. 
 
Na okruglom stolu, osim predstavnika navedenih institucija i organizacija, sudjelovat će i predstavnici Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, županijskih i općinskih sudova, županijskih i općinskih državnih odvjetništava, policijskih uprava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Pravosudne akademije, odjela za podršku žrtvama i svjedocima, organizacija civilnog društva i drugi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.