Trump posluživao kupce u restoranu brze hrane

TRUMP

Sve su bliži američki predsjednički izbori. Održat će se za 15 dana i kampanja se zaoštrava pogotovo u saveznim državama u kojima je najviše neodlučnih birača. Tijekom vikenda i republikanski i demokratski tabor obišao je ključne savezne države čiji bi birači mogli 5. studenog donijeti prevagu. Jer ankete pokazuju da će borba biti tijesna.

Kamala Harris i Donald Trump stoje rame uz rame u predsjedničkoj utrci, izjednačeni. Poseban je fokus na takozvanim swing državama, saveznim državama koje na izborima mogu donijeti prevagu.

Trump je zato svoj "fuš" odradio u Pennyslvaniji.

Odabirom radnog mjesta ismijao je Kamalu Harris koja kaže da je kao studentica radila u lancu brze hrane. Trump tvrdi da je to izmislila.

- Mislim da je neprimjereno kada netko posvuda govori da je radio u lancu brze hrane. Kaže da je radila na prženju krumpira i kako je bilo teško. Nikada to nije radila, kompanija je to potvrdila. Drugim riječima, laže, rekao je Trump.

Okrugli 60. rođendan demokratska je kandidatkinja proslavila radno. U baptističkoj crkvi u Georgi govorila je o razarajućoj političkoj atmosferi.

- Naša je zemlja na raskrižju. A u kojem ćemo smjeru ići ovisi o Amerikancima. U kakvoj državi želimo živjeti? Sjajna stvar kod demokracije jest što mi građani imamo moć odgovoriti na to pitanje, rekla je Harris.

Demokrati se nadaju pobjedi u saveznim državama koje čine tzv. Plavi zid - Pennsylvaniji, Wisconsinu i Michiganu. Ali Donald Trump u njima je odnio pobjedu 2016. Borba će 5. studenog biti tijesna.

- Imamo 16 dana da obavimo posao. Nema stanke, spavat ćemo kad umremo. Ne želim se probuditi 17. dan i shvatiti da nismo učinili sve što smo mogli, rekao je Tim Waltz, demokratski kandidat za potpredsjednika.

Prema anketi New York Timesa, Kamala Harris trenutačno vodi s bodom razlike ispred Donalda Trumpa s 49 posto.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/svijet/trump-posluzivao-kupce-u-restoranu-brze-hrane-11819030

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.